Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 22 Haziran 2020 (Barolar neye itiraz ediyor, barolara neden müdahale edildi?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Korona ile mücadele sürerken siyesetin gündemi de her geçen gün yoğunlaşıyor. Baroların yapısını ve seçim sistemini değiştirme planına karşı Ankara'ya yürüyen ve şehrin girişinde polis engeline takılan baro başkanları oturma eylemine başladılar. Yer yer arbede yaşandı. Aynı saatlerde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve 15 baro başkanı Anıtkabir'i ziyaret etti. Baro başkanları, Feyzioğlu’nu eleştiriyor. Adalet Bakanı Abdulhami Gül, "Savunma mesleğini geriye götürecek bir çalışmaya asla destek vermeyiz. Savunmayı daha güçlendiren, avukatların haklarını daha koruyan ve mesleki örgütlenmeyi daha da güçlendiren bir yapı üzerine çalıştıklarını söyledi. Barolar neye itiraz ediyor? Bu arada İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in bir videokonferansta yaptığı konuşmada “İzmir bayrağı ve parası” ifadelerinin geçmesinin ardından başlayan tartışma var.

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Hukukçu Ceyhan Mumcu, Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ile Türkiye’nin siyaset gündemini değerlendirdi.

        BAKMADAN GEÇME