Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 18 Mayıs 2020 (Tümamiral Cahit Yaycı neden istifa etti?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye bir yandan siyasi gelişmelere diğer yandan da korona ile mücadeleye endeksli. Siyasette ciddi tartışmalar var. Tümamiral Cihat Yaycı'nın istifası, gündemin en önemli maddelerinden biri. Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "buhrandan çıkış" çağrısı adını verdiği 16 maddelik önerisi var. Bu arada Türkiye koronavirüs ile mücadelesinde önemli bir günü geride bırakıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yeni önlemleri açıkladı; bayramda 4 gün sokağa çıkılmayacak, üstelik tüm yurtta. Okullar bu sezon yeniden açılmayacak. 15 ildeki seyahat kısıtlaması da 15 gün daha sürecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kontrollü maskeli sosyal hayata devam” uyarısında bulundu. Bugünkü korona verilerine bakacak olursak; Türkiye'de son 24 saatte 31 kişi daha hayatını kaybetti, toplam can kaybı 4 bin 171 oldu. Son 24 saatte bin 1158 yeni vaka tespit edildi, bin 615 kişi iyileşti.

        Tümamiral Cahit Yaycı neden istifa etti? Salgının ekonomi ve siyasete etkisi ne olur? Muhalefetin çağrıları yanıt bulur mu? Siyasette “IMF” tartışmasının sebebi ne? CHP, IMF ile ilgili ne önerdi? Siyasette ortak dil neden olmuyor? Sosyal medyada ifade özgürlüğü ve gizli hesap polemiğinde son durum ne?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Hürriyet Gazetesi Yazarı Nedim Şener, Hukukçu Dr. Ruşen Gültekin, Hukukçular Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Adem Yıldırım, İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ile konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME