Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 20 Mayıs 2020 (Siyasi partiler yasası değişir mi?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye bir yandan siyasi gelişmelere diğer yandan da korona ile mücadeleye endeksli. Son 24 saatte 23 kişi hayatını kaybetti, günlük vaka sayısı da binin altına düştü. Açıklanan vaka sayısı 972. Salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin toplam sayısı 4 bin 222'ye ulaşırken, toplam vaka sayısı 152 bin 587'ye yükseldi, iyileşen hastaların sayısı ise 1092. Toplam test sayısı 1 milyon 696 bin 355, vaka sayısı 152 bin 587 ve vefat sayısı ise toplam 4 bin 222 oldu. Toplam yoğun bakımdaki hasta sayısı 877 olarak açıklandı.

        Siyasette de ciddi tartışmalar var. Siyasi partiler yasası tartışması, vekil transferi tartışması, “ödünç milletvekili” tartışması, vekil transferinde etik polemiği, barolara müdahale tartışması, siyaset ve hukukta temsil polemiği… Sıcak siyasetin gündeminde neler var? Salgının siyasete etkisi ne olur? Siyasi partiler yasası değişir mi?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Hukukçular Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Avukat Adem Yıldırım, Gazeteci-Yazar Necdet Saraç ve Türkiye Gazetesi Yazarı Rahim Er ile konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME