Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video HDP’ye kapatma davası açılır mı? | Enine Boyuna - 19 Şubat 2021

        Hülya Hökenek’le Enine Boyuna’da siyasetteki Gara gerilimi, ABD’nin operasyona karşı değişen tavrı ve “terörle mesafe” polemiği masaya yatırılıyor.

        Enine Boyuna'da Hukukçu Dr. Ruşen Gültekin: HDP olayını siyasi açıdan değil, hukuki açıdan değerlendirmeliyiz. Terörle aralarına mesafe koymadılar. 6 milyon oy nereye gidecek diye kaygılanmamalıyız. Adalet sağlanmalı."

        Enine Boyuna'da Gazeteci Cem Küçük: "HDP'lilerin yaptığı ağır suçtur. MHP'nin dilekçesi hazır. Verdiği an Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı kayıtsız kalmaz, işleme koyar. Kapatamayacak bir savcı da görmüyorum. Fakat bana sorarsanız en son çare olmalı."

        Enine Boyuna'da Gazeteci Nihal Bengisu Karaca: "HDP'yi kapatmamak için kayyum atandı, sert disiplin cezaları uygulandı. Hukukun, demokrasinin yanında olsun, terörle arasına mesafe koysun istendi. Türkiye'ye ait bir parti olması için çalışıldı."

        "HDP'nin kapatılmasının zorunlu olduğunu düşünüyorum. 56 HDP'linin de 914 suç fezlekesi var. Siyasi parti misiniz, çete misiniz? Parti olarak kesinlikle devam etme şansları yok" Enine Boyuna'da Prof. Dr. Mehmet Şahin, HDP'li 9 vekile Kobani fezlekesini yorumladı.

        Hülya Hökenek soruyor; Hukukçu Dr. Ruşen Gültekin, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, Gazeteciler Nihal Bengisu Karaca ve Cem Küçük Enine Boyuna’da yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME