Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Gece Raporu - 10 Haziran 2020 (İlker Başbuğ neden ifadeye çağrıldı?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Farklı baro kurulması tartışması gündeme gelince, avukatlar buna karşı çıkmıştı, bugün Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile görüştüler. Meclis'te gerginlik artık kavga boyutuna varıyor. Ayrıca henüz net adım atılmamakla birlikte siyasi partiler yasası ve ittifaklar da konuşuluyor. Bitmeyen tartışma, Ayasofya'nın cami yapılması da hâlâ gündemde. Fakat bugün gündeme gelen bir başka konu Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ'un ifadeye çağrılmasıydı. Başbuğ'un ifadeye çağrılma nedeni, "Asker kişilerin askeri mahalde işlediği suçlar da dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanmasının önünü açan yasa teklifi getiriliyor. Bunu kim hazırladı? Tamamen FETÖ ile ilgili, bu araştırılsın" demişti. Ve aylar süren bir tartışma başlamıştı.

        İlker Başbuğ'un ifadeye çağrılması, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışması, Başbuğ'un "siyasi ayak" çıkışı, siyasette gizli ittifak tartışması, ittifaklar ve HDP tartışması, 3 ismin vekilliğinin düşürülmesi, siyasette Ayasofya tartışması… Türkiye'nin siyaset gündeminde neler var? Siyasette gerilimi kim tırmandırıyor? Meclis'te kavga neden çıktı? Siyasette yeni ittifak olur mu? Siyasi partiler yasası değişir mi?

        Gece Raporu'nda Erdoğan Aktaş, konukları Quatro Siyaset Stratejileri Başkanı Elif Dördüncü Aydemir, İstanbul Yeniyüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin ve Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ile siyaseti ve siyasetin çok tartışmalı gündemini konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME