Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Para Gündem - 2 Haziran 2020 (ABD'de protestolar nasıl sona erecek, Trump ne diyor?)

        Para Gündem'de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Habertürk Yazarı Abdurrahman Yıldırım, Ciner Medya Grubu Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Tevfik Özlü ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Erken seçim olur mu? Erken seçim tartışmaları için kim, ne diyor? Erken seçim tartışması nereden çıktı? Siyasette neler tartışılıyor? Seçim kanunu değiştirilecek mi? Seçim barajı düşürülür mü? Dar bölge sistemi uygulanabilir mi? Baroların yapısı değişecek mi? Siyasetin üslubu nasıl olmalı? Sosyal medyaya nasıl bir düzenleme isteniyor? Sosyal medya amacına uygun kullanılmıyor mu?

        - ABD neden olayların önüne geçemiyor? ABD'de protestolar nasıl sona erecek, Trump ne diyor? Olaylar kasım ayında yapılacak seçime nasıl yansır? ABD Başkanı Trump ne mesaj veriyor? Protestolar daha da büyür mü? Dünya değişim sürecinde mi? ABD'de protestocular ne istiyor? Avrupa, ABD'deki protestoları nasıl takip ediyor? 

        - Koronanın ekonomiye etkisi ne? Bu yıl ekonomide beklenti ne? Korona ile dünyanın en büyük sorunu işsizlik mi olacak? Ekonomide hangi adımlar atılmalı? Dünya düzeni değişiyor mu? Yeni düzen nereye doğru gidiyor, ülkeler hazır mı?ABD-Çin gerginliği nasıl sona erecek? Trump ne yapmaya çalışıyor? Koronavirüs salgınını ABD iyi yönetemedi mi?

        - "Yeni normal" nasıl başladı? Yeni normal anormal mi? Süreci yönetebilecek miyiz? Yeni normal hayat daha dikkatli olmayı mı gerektiriyor? Yeni normal hayatın riskleri ne? Bilim Kurulu ne diyor? Hangi iller daha riskli? İkinci dalga riski bitti mi? 65 yaş üstü ve 18 yaş altı için sokak yasağı ne zaman biter? Yeni normale ne zaman katılacaklar?

         

        BAKMADAN GEÇME