Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Para Gündem - 21 Mayıs 2020 (Siyasi partiler kanunu değiştirilir mi; değişimi kim, neden istiyor?)

        Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın ve Gazeteci Metehan Demir ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Salgının yeni kuralları ne? Kontrollü sosyal hayatı uygulayabiliyor muyuz? Bayramdan sonra özgür müyüz? Kontrollü sosyal hayat ne kadar devam edecek? Eski hayatımıza ne zaman dönebiliriz? Maskeli tatil nasıl olacak? Bu yıl nasıl tatil yapacağız? Koronavirüsün turizme etkisi ne olur, tedbirler ne? Rezervasyonlar ne gösteriyor? Virüs dünyayı nelere mecbur bıraktı? Korona turizmi nasıl etkiledi? Turizmde Türkiye-Yunanistan arasında işbirliği olur mu?

        - Yeni dönemde eğitim nasıl olacak? Sınavlar nasıl yapılacak? Herkes maskesini çıkarabilecek mi? Uzaktan eğitim kalıcı olur mu? Üniversiteler önümüzdeki yıl için nasıl bir plan yapıyor?

        - Korona ekonomiyi nasıl etkiledi? Korona iş hayatını nasıl etkiliyor? Evden çalışma artar mı, her şey ne zaman eskisi gibi olur? 2020'nin en büyük sorunu işsizlik mi? Dünya ekonomi ne zaman normale döner, tedbirler ne?

        - ABD-Çin gerginliği nereye varır? Libya'da ne oluyor?

        - Siyasette neler tartışılıyor? Siyasi partiler kanunu değiştirilir mi; değişimi kim, neden istiyor? Yeni ittifaklar kurulur mu? Var olan ittifaklarda değişim bekleniyor mu? Erken seçim olur mu? Erken seçim tartışması nereden çıktı? Vekil transferi tartışması sınırlanacak mı? Seçim barajı düşürülür mü? Baroların yapısı değişecek mi? Terörle mücadele ne aşamada? Terörle mücadelede İHA'ların rolü ne? Belediyelerin durumu nasıl?

         

        BAKMADAN GEÇME