Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Para Gündem - 27 Mayıs 2020 (Seçim kanunu değiştirilecek mi, baraj yüzde 5'e düşer mi?)

        Para Gündem'de Ebru Baki, konukları Bozok Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kürşad Zorlu, Kadir Has Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Aydın, Ciner Medya Grubu Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran, Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Seçil Özkan ve Gazeteci Maria Gladkikh ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Demokrasiye vurulan darbe: 27 Mayıs... 60 yıl önce neler yaşandı, sonuçları ne oldu?

        - Seçim kanunu değiştirilecek mi? Düzenleme nasıl olacak ve kim, neden değiştirmek istiyor? 2023'ten önce seçim olur mu? Seçim barajı yüzde 5'e düşer mi? Barajın yüzde 5'e düşmesi neleri değiştirir? "Daraltılmış bölge sistemi" ne? Seçim bölgesi sayısı artacak mı, neden bu düşünülüyor? Belediyelerle ilgili ne değişecek? Belediye meclisleri başkanını kendi mi seçecek? Belediye meclisi nasıl çalışacak? Başkanlık sistemi kuralları  mı uygulanacak? Siyasette "emanet vekil" tartışması nereye evrilir?

        - Dünyanın değişmeyen gündemi korona... Koronanın ekonomiye etkisi ne? Ülkelerin ekonomik tedbirleri ve beklentileri ne? Dünya için hasar tahmin edilenden daha mı az olacak? Dünya nasıl normalleşiyor? ABD-Çin gerginliği nasıl sona erecek? İngiltere tatil planı yapıyor mu? 2020 ekonomisi nasıl olacak? Libya'da ne oluyor? İdlib'de ne yaşanıyor? Rusya'da korona hızla yayılıyor mu? Salgının merkezi olan Moskova'da son durum ne?

        - Kısıtlamalar ne zaman bitecek? Vaka sayısı ne zaman sıfırlanır? Bilim Kurulu ne diyor, yeni normalle ilgili ne planlanıyor? Seyahat yasağı ve sokak kısıtlamaları bitiyor mu? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı ne zaman özgür olacak? Bilim Kurulu ne karar verecek? Seyahatler nasıl yapılacak? Çocuklara maske takmak riskli mi? Deniz mi, havuz mu; bu yıl nasıl tatil yapacağız, nelere dikkat etmeliyiz? Rusya'da seyahat planı yapılıyor mu? Rusya'da alınan tedbirler ve yardımlar ne?

         

        BAKMADAN GEÇME