Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Para Gündem - 29 Temmuz 2020 (Muhalefet sosyal medya yasasına neden karşı çıktı?)

        Para Gündem'de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Dragoman Strateji Başkanı Onur Erim, Gazeteci Yazar Kemal Öztürk ve Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Sosyal medya yasası kabul edildi. Teklif TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Bundan sonra sosyal medyada neler değişecek? Muhalefet sosyal medya yasasına neden karşı çıktı? 'Unutulma hakkı'nı kimler, nasıl kullanabilecek? Sosyal ağ sağlayıcıları yasa için ne diyor, kurallara uymayı kabul ediyor mu? Sosyal ağ sağlayıcıları ofis açıp vergi ödeyecek mi? Yasanın ekonomik ve sosyal etkisi ne olur?

        - Siyasette neler tartışılıyor? Hilafet tartışması nereden çıktı? İttifaklar genişler mi, değişim bekleniyor mu? Yeni bir ittifak kurulur mu?

        - Doğu Akdeniz'de neler yaşanıyor? Libya'da kim, ne yapmak istiyor? Libya'da çözüm masada mı yoksa sahada mı olacak? Dış politikada nasıl yol izlenmeli? Türkiye-Yunanistan ilişkileri ne durumda?

        - Koronavirüsün ekonomiye etkisi ne? Dünya yeni düzene mi geçiyor, iş hayatında beklenti ne?

        - Veri güvenliği nasıl sağlanıyor? Veri güvenliği neden önemli, ülkelerin tedbirleri ne?

        BAKMADAN GEÇME