Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Türkiye ABD'ye nasıl yanıt vermeli? | Açık ve Net - 26 Nisan 2021

        Kübra Par'la Açık ve Net'te Biden'in "Soykırım" açıklamasından sonra Türkiye-ABD ilişkilerinin nasıl şekilleneceği, NATO Liderler Zirvesinde gerçekleşecek Erdoğan-Biden görüşmesine etkileri, 2 haftalık kısmi kapanmadan sonra alınan yeni salgın kararları ve iç siyasetin sıcak başlıkları masaya yatırılıyor...

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Ümit Kocasakal: "Türkiye NATO'dan çıkmalı ama bu ekonomiyle başarmamız zor. 1950'lerden bugüne gelen Menderes-Özal ve bugünkü iktidar çizgisini terk edip bağımsız Türkiye'yi inşa etmemiz gerek"

        Açık ve Net'te Prof. Dr. Mehmet Şahin: "Türkiye haklarını korumak için kendi yakın çevresinde ABD'nin kurmak istediği çemberi yıkan politikalarını devam ettirerek güzel bir cevap vermeli"

        "Sayın Erdoğan'ın 1915'i değil ama bugün gelinen noktayı içselleştirdiğini gördüm. Biden ile Haziran'daki görüşmesi bundan farklı olmayacak. Bizi temsil edecek bir duruş arıyoruz" Açık ve Net'te Mustafa Balbay 14 Haziran'daki Biden-Erdoğan görüşmesini yorumladı

        "Terörü ve FETÖ'yü destekleyen ABD'ye bu karar yakıştı. AK Parti'nin iktidar yılları Türk-Amerikan ilişkilerinde krizler yaratmıştır. Sebebi özerk ve bağımsız bir politika izlememizdir"

        "Bize yapılan soykırımların okullarda okutulması gerekir. Rus, Ermeni, Yunan bunu yapıyor. Peki hangi güç engelliyor? Toplumsal tepki verebilmek için önce bilmemiz gerek" Açık ve Net'te Prof. Dr. İlyas Topsakal tarih bilincinin nasıl verilmesi gerektiğini anlattı

        Açık ve Net'te Dr. Ufuk Uras: "Türkiye-ABD arasında bir dizi sıkıntılar var ve bir sürece yayılacak. NATO zirvesinde müzakere edilecektir. Biden'ın açıklaması Haziran'daki Ermenistan seçiminde Paşinyan'ı güçlendirdi"

        Kübra Par soruyor; Ceza Hukukçusu ve Akademisyen Prof. Dr. Ümit Kocasakal, Siyaset Bilimci Prof. Dr. Mehmet Şahin, Akademisyen Prof. Dr. İlyas Topsakal, Gazeteciler; Gürkan Zengin ve Mustafa Balbay yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME