Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Burası Haftasonu - 22 Mart 2020 (Korona testi nasıl yapılıyor; virüsten korunmak için ne yapılmalı?)

        Haftasonu denince akla ne geliyorsa, Oylum Talu ile Burası Haftasonu’nda…

        Çin'de son 24 saatte 46 yeni vaka görüldüğü açıklandı. Peki bu ne anlama geliyor? İkinci dalga koronavirüs salgını tekrar Çin'i ele mi geçiriyor? Ne oldu da yeni vakalar görülmeye başlandı? Çin’deki aşı çalışmalarında son durum ne? Etkin iyileştirici ilaç olduğu belirlendi, bunlara eklenen yeni ilaçlar var mı? Aşı insanda denendi mi? Eğer olursa dünya bu aşıya nasıl ulaşacak? Çin’deki son durumu Gazeteci Emre Demir aktarıyor.

        İtalyanlar halen sokağa çıkıyor ve virüsü yayıyor! İtalya’da korona salgınında son durum ne? İtalya’da neden bu kadar çok ölüm yaşandı? İtalya’da ölümler neden artıyor? İtalya’da ölümler engellenemiyor mu? İtalyan hükümeti ne yapacak? İtalya koronavirüsü nasıl yenecek? Gazeteci Yaşam Ecem Akgün İtalya’daki son durumu aktaıyorı.

        Ev dezenfeksiyonu nasıl olmalı? Dezenfeksiyon ve hijyen ürünlerinde nasıl bir etken madde kullanılıyor? Fazla kullanım ne gibi zararlara yol açar? Dezenfeksiyon nasıl yapılır? Kolonyanın değerini bilemedik mi? Dezenfektanlar sağlığa zararlı mı? Çamaşır suyu stokları yeterli mi? Hangi dezenfektan nerede kullanılır, nerede kullanılmaz? Sabun mikropları öldürür mü? Eller nasıl dezenfekte edilir? Islak mendiller virüs öldürür mü? Plat Yönetim Kurulu Başkanı M. İmer Özer anlatıyor.

        Korona testi nasıl yapılıyor? Virüsten korunmak için ne yapılmalı? Korona-hipertansiyon ilişkisi ne? Koronavirüs hasar bırakıyor mu? Koronavirüsü nasıl yeneriz? Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Dilek Arman ve İstanbul Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Erk Türkiye’nin korona ile imtihanını anlatıyor.

        Habertürk 3. yargı paketinin detaylarına ulaştı. İnfaz paketinde neler var? Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya ve Hukukçu Dr. Rezan Epözdemir değerlendiriyor.

        Fransa’da korona vakaları katlanarak artıyor! Ülkede koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 562’ye çıktı. Fransa’da ölümler neden artıyor? Fransa hükümeti ne gibi önlemler alacak? Sosyolog/Yazar Deniz Bağrıaçık Fransa’daki son durumu aktarıyor.

        Uzaktan eğitim nasıl olacak? Eba sistemine girişler nasıl olacak? Eba’da hangi dersler olacak? Veliler nasıl takip edecek? Eğitim Uzmanı Erkan Şahin anlatıyor.

        İngiltere korona ile mücadele ediyor! İngiltere’de toplam vaka sayısı kaç, kaçı hayatını kaybetti? İngiltere önlem almakta geç mi kaldı? İngiltere’deki son durumu Gazeteci/Yazar Selin Nasi aktarıyor.

         

        BAKMADAN GEÇME