Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Gece Raporu - 2 Nisan 2020 (Koronavirüs vaka artış hızı ne anlatıyor, kullanılan tanı kitleri güvenli mi?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesinde yeni bilgiler Sağlık Bakanlığı’nın sayfasından paylaşıldı. Son 24 saatte 79 kişi daha hayatını kaybetti, koronavirüs nedeniyle can kaybı 356’ya yükseldi. 18 bin 757 kişiye koronavirüs testi yapıldı, 2 bin 456 kişi pozitif çıktı; toplam vaka sayısı 18 bin 135 oldu. Bugün itibarıyla yoğun bakımda yatan hasta sayısı bin 101, entübe durumda 783 hasta var. Türkiye’de koronavirüs tedavisini tamamlayıp iyileşen hasta sayısı ise 415. Dünya genelinde koronavirüs vaka sayısı bu akşam itibarıyla 1 milyonu aştı, can kaybı da 51 binin üzerinde. İyileşenlerin sayısı ise 210 bin.

        Türkiye koronavirüs mücadelesinde hangi aşamada? Hangi yeni mücadele yöntemleri var? Yeni bulgular ne? Mücadelede aşı ve ilaç üretiminde dünyada neler oluyor? Koronavirüs vaka artış hızı ne anlatıyor? Kullanılan tanı kitleri güvenli mi? Koronavirüste merak edilenler neler? Hangi hastalıklar risk grubunda? Kimler koronavirüse karşı daha korunaksız? Tansiyon ilacı koronavirüse etkili mi? Çin dünyayı yanıltıyor mu? Vaka sayısı nasıl belirleniyor? Koronavirüs mücadelesi yeterli mi? Hastaneler yeterli olacak mı? Koronavirüse karşı tedavi arayışında son durum ne? Aşı koronavirüsten koruyor mu? Koronavirüs hava yoluyla bulaşıyor mu? Klasik maske koronavirüsten koruyor mu? Kim hangi maskeyi takmalı? Kimler hastaneye başvurmalı? Yoğun bakım üniteleri yeterli mi? Kanser tedavisi görenler ne yapmalı? Bağışıklık sistemi nasıl güçlendirilir? Sağlık çalışanları ne yapmalı?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları Karadeniz Teknik Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı/Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimleri Bölüm Başkanı/Farmakolog Prof. Dr. Tayfun Uzbay, Beyin, Omurilik ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. İsmail Hakkı Aydın, Jackson Laboratuvarı İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz ve Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek ile Türkiye’nin koronavirüs ile mücadelesini tüm yönleriyle konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME