Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Gece Raporu - 23 Nisan 2020 (Koronavirüse karşı aşı ve ilaç çalışmasında son durum ne?)

        Bugün 23 Nisan… Koronavirüs ile mücadele kapsamında evlere kapanıp, hayatımızı eve sığdırdık. Ancak eve sığdırdığımız hayatımıza, bugün bir de 23 Nisan coşkusunu yüreğimizde hissederek evlerimizde kutladık. Bir kez daha, 23 Nisan’ı ve hayattaki en hakiki yol göstericinin bilim olduğunu ifade eden Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla, sevgiyle, minnetle anıyoruz.

        Türkiye’de son 24 saatte 115 kişi daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, toplam can kaybı 2 bin 491’e yükseldi. Toplam vaka sayısı 101 bin 790 oldu, iyileşenlerin sayısı da 18 bin 491’e çıktı. Koronavirüs testleri güvenilir mi? Test sisteminde yeni çalışmalar neler? Testler neden yanlış sonuç veriyor? Koronavirüs ile ilgili merak edilenler neler? Dünyada vaka sayısı ne anlatıyor? Koronavirüste yeni belirtiler neler? Koronavirüse karşı ne durumdayız? Aşı ve ilaç çalışmasında son durum ne? Aşı virüste ikinci dalgayı engeller mi? Verem aşısı virüse karşı etkili mi? Koronavirüsün bilinmeyen etkileri neler? Virüs renk değişimine yol açar mı? Virüs kalıcı etki bırakıyor mu? Normalleşme mi geliyor, ikinci dalga mı? Vitamin virüse karşı etkili mi? Evcil hayvanlar risk altında mı?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları ABD Jackson Laboratuvarı’ndan İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz, Columbia Üniversitesi Öğretim Üyesi/Akciğer ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Selim Arcasoy ve Iowa Üniversitesi Öğretim Üyesi/Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Dilek İnce ile koronavirüs ile mücadelenin ayrıntılarını değerlendirdi.

        BAKMADAN GEÇME