Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Gece Raporu - 28 Nisan 2020 (Türkiye’de vaka sayısı ne anlatıyor, normalleşme nasıl olacak?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde her gün bir adım daha ileri gittiğini görüyoruz. Şimdi normalleşme konuşuluyor. Ancak hemen şunun altını çizelim, bu öyle çok normal bir normalleşme olmayacak. Yani bir gün gelip, "Tamam artık her şey bitti" denmeyecek... Hükümet bir normalleşme takvimi açıklayacak.

        Sağlık Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, Türkiye’de son 24 saatte 92 kişi daha hayatını kaybetti, can kaybı 2 bin 992 oldu. Bugün düne oranla biraz daha fazla test yapıldı. 29 bin 230 kişiye test yapıldı, 2 bin 392 yeni vaka tespit edildi. İyileşenlerin sayısı yine yeni vakaların 2 katından fazla oldu. Son 24 saatte 5 bin 18 kişi iyileşti. İyileşenlerin toplam sayısı 38 bin 809'a çıktı. Toplam vaka sayısı 114 bin 653 oldu.

        Koronavirüse karşı ne durumdayız? Türkiye’de vaka sayısı ne anlatıyor? Test sayısı neden azaldı? Vaka sayısı gerçeği yansıtıyor mu? Türkiye’de normalleşme ne zaman? Virüse karşı bağışıklık mümkün mü? Bayramda da kısıtlama olacak mı? Koronavirüste ikinci dalga olur mu? Dünyada sayılar bilinenden fazla mı? Türkiye pik noktasını gördü mü? Normalleşme nasıl olacak? Koronavirüsün etkilediği sektörler neler? Virüs sonrası yeni normal ne demek? Asker terhisleri ne olacak? Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal ve Hacettepe Üniversitesi Aktüerya Bilimleri Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kasırga Yıldırak değerlendirdi.

         

        BAKMADAN GEÇME