Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 25 Mart 2020 (Koronavirüs testi için hangi şikayetler olmalı?)

        Para Gündem'de Ebru Baki ve Bülent Aydemir, konukları İstinye Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Kasım Han, Sağlık Bilimleri Üniversitesi/Uzman Psikolog Emel Kalınkılıç ve Gazeteci Metehan Demir ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Dünya koronavirüs ile mücadele ediyor! Salgın ne zaman bitecek, korona için kritik haftada mıyız? Salgını nasıl kontrol altına alacağız, hızlı mı yayılıyor? Herkese test yapılıyor mu? Hangi şikayetler olursa hastaneye gitmeliyiz? Her öksüren test yaptırmalı mı? Koronavirüs testi için hangi şikayetler olmalı? Her yerde korona testi yapılıyor mu? Korona testi ücretli mi? Test için nereye başvuracağız, özel hastaneler yapıyor mu? Vaka artışını nasıl durduracağız, ne yapmalıyız? Tehlikenin farkında mıyız? Test sayısı süreci nasıl etkiliyor? Hastaların durumu nasıl? İyileşen hasta yeniden koronavirüs bulaştırabilir mi? Korona kaç evrede seyrediyor? Hastalar ortalama kaç günde iyileşiyor? Korona tedavisi nasıl yapılıyor? Korona hayvandan bulaşır mı? Maskeyi doğru kullanıyor muyuz? Koronavirüs tedbirleri yeterli mi?

        - Koronavirüs bizi nasıl değiştirdi? Evde kalmak neden önemli? Korona ile ilgili halk ne düşünüyor? Sosyal izolasyon neden önemli? Bir hasta kaç kişiye koronavirüs bulaştırabilir? Virüs hangi yüzeyde ne kadar kalır? Uzaktan eğitim süresi uzatılmalı mı? Korona ile nasıl savaşacağız? Korona korkusunu nasıl yöneteceğiz? Bu süreci nasıl atlatacağız? Koronavirüs hayatımızda neleri değiştirdi? Korona günlerinde şiddet arttı mı? Hayatımız ne zaman normale dönecek? Korona kaygısını nasıl yöneteceğiz? Yaşlılara süreç nasıl anlatılmalı?

        - Koronavirüs dünyayı nasıl etkiledi? Korona tehlikesi bittiğinde dünya neyi konuşuyor olacak?

        - Koronavirüs ekonomiyi nasıl etkiledi?

         

        BAKMADAN GEÇME