Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Sağlık Para Gündem - 30 Nisan 2020 (Türkiye süreci nasıl yönetiyor, korona ne zaman biter?)

        Para Gündem’de Ebru Baki, Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir ile başkent gündemini konuştu. Konukları Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, İstinye Üniversitesi Göğüs Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Celalettin Kocatürk, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan ve Üsküdar Üniversitesi Rektörü/Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan ile gündemin öne çıkan başlıklarını değerlendirdi.

        - Bugün dünyayı neler bekliyor?

        - Uzaktan eğitim 31 Mayıs'a uzadı, okullar 1 Haziran'da açılır mı? Çocuklar nasıl karne alacak? Telafi eğitimi uygulanır mı? Özel okul, servis ve yemek ücreti iadesi olacak mı? Normal eğitime nasıl geçilecek? Koronavirüs okul çalışanlarını nasıl etkiledi? Okullar ne zaman açılır? Telafi eğitimi nasıl olacak? LGS ve YKS nasıl yapılacak? Sınavlar ertelenir mi, sınavlar için ek tedbir olacak mı? Korona öğrencileri nasıl etkiledi?

        - Korona ne zaman biter? Normalleşme ne zaman başlayacak? Korona kontrol altına alındı mı? Normalleşme sürecini konuşmak için erken mi? Bayramdan sonra normale dönülür mü? Normalleşme süreci nasıl işleyecek, planlama ne? Tedbirlerde gevşeme önümüzdeki günlerde sorun olur mu? Normalleşme şehirlerin vaka sayısına göre mi olmalı? 65 yaş üstü ve 20 yaş altı için yeni düzenleme yapılır mı? Normalleşme sürecinde hangi tedbirler devam etmeli? Korona uyarılarına uyuyor muyuz? Bu yaz tatil yapabilecek miyiz? Koronavirüs tatil planlarını değiştirdi mi? Market alışverişinde nelere dikkat edilmeli mi? Bu bayram nasıl geçecek? Normalleşme adımları nasıl olacak?

        - Korona belirtileri değişti mi? Aşı ve ilaç çalışmaları ne aşamada? İkinci dalga riski var mı? Herkese test yapılmalı mı? Klima yoluyla korona geçer mi? Hasta sayısındaki düşüş neye bağlı? Korona verileri ne gösteriyor? Türkiye süreci nasıl yönetiyor, korona ne zaman biter?

        - Korona psikolojimizi nasıl etkiledi? Korona korkusunu nasıl yöneteceğiz? Korku ve endişelerimiz arttı mı, ne yapmalıyız? En çok kim, neden korkuyor? Korona bizi nasıl etkiledi, korkuyu nasıl yöneteceğiz? Korona ile hayatımızda ne değişti? Salgın bitince eski hayatımıza dönebilecek miyiz? 65 yaş üstü içinne yapmalıyız? Korona ilişkilere nasıl yansıyor? Korona dünyada neleri değiştirecek? En çok nelerden endişe ediyoruz? Normalleşme süreci nasıl olmalı?

         

        BAKMADAN GEÇME