Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 10 Kasım Özel - 10 Kasım 2019 (Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet adamlığı dehası)

        Bugün 10 Kasım... Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 81. yılı... Atamızın aziz hatırası önünde saygıyla, minnetle ve özlemle eğiliyoruz.

        Gazi Mustafa Kemal Atatürk ebediyete intikalinin 81. yıldönümünde tüm yurtta törenlerle ve etkinliklerle anılıyor. Habertürk Muhabirleri canlı yayın noktalarından son durumun ayrıntılarını paylaşıyor. Ankara'da Mahir Kılıç her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Anıtkabir'de; İstanbul'da Kübra Demir ve Uzay Kesmen Atatürk'ün hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'nda; Arzu Kaya ise Caddebostan'da Ata'ya Saygı Zinciri programında yaşananları anbean aktarıyor.

        Habertürk’ün 10 Kasım Özel yayınında Serap Belet Douillet, konukları Habertürk TV Genel Yayın Yönetmeni Selçuk Tepeli, İstanbul Aydın Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Naim Babüroğlu ve Prof. Dr. Cemalettin Taşkıran ile 10 Kasım ve bir ulusun kaderini değiştiren Mustafa Kemal Atatürk’ün devlet adamlığı dehasını konuşuyor.

        Eski Anıtkabir Müze Komutanı Ali Güler, Atatürk'ün Dolmabahçe'deki son günlerini, naaşının Anıtkabir'e nakledilişini ve Anıtkabir'in tarihini Habertürk Muhabiri Esra Nehir'e anlatıyor. Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kemal Arı ise Habertürk Muhabiri Gülçin Hacıevliyagil Ayçe'ye 10 Kasım 1938 sabahını ve tarihin bilinmeyenlerini anlatıyor. İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Genel Müzik Direktörü Hakan Şensoy, Atatürk'ün huzurunda Enver Kapelman tarafından birçok defa aryaları dile getiren 130 yıllık kemanın hikayesini paylaşıyor; Keman Sanatçısı Cihat Aşkın ve İzmir Devlet Opera ve Balesi Solisti Levent Gündüz ise Ata'yı hüzünlendiren aryayı seslendiriyor.

        BAKMADAN GEÇME