Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV 17 Günlük kapanma yeterli olur mu? | Teke Tek - 26 Nisan 2021

        Fatih altaylı Teke Tek'te; kısmi kapanmanın korona vaka sayısına etkisini, Bakanlar Kurulu'ndan sonra alınan kararları, tam kapanma önerilerini, korona aşılarının salgın denetimindeki rolünü ve mutant virüslere karşı etkisini uzmanlarıyla konuşuyor.

        Teke Tek'te Prof. Dr. Necmettin Ünal: "Geldiği çok iyi oldu. Mart'tan beri söylüyorduk. Fakat hedefimizi iyi belirlememiz gerekir. Aşılama çok yavaş. Halbuki çok yoğun aşı yapmamız gerekir. Yoksa tek başına kapanma işe yaramayacaktır"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Murat Akova: "Öncelikle dünyada piyasada olan aşıların hiçbiri yüzde 100 etkili değil. İnaktif aşılar da diğerlerine göre daha az antikor üretiyor. Fakat DSÖ'ye göre bütün aşılar etkinlik oranı eşiği olan yüzde 50'nin üzerinde"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Sıla Akhan: "Şu an tam kapanma kesinlikle gerekiyordu. Kapanma bittikten sonra da aynı şekilde yaşamaya devam etmeliyiz. Tamamen açılmamalıyız. Aşı ve önlemler bir arada olursa işe yarar"

        Fatih Altaylı soruyor; Anesteziyoloji ve Yoğun Bakım Uzmanı Prof. Dr. Necmettin Ünal, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Sıla Akhan ve Hacettepe Üniversitesi Aşı Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Murat Akova yanıtlıyor.

        BAKMADAN GEÇME