Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 11 Mayıs 2020 (Maske takmayana ceza yasal mı?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesinde önemli bir günü geride bırakıyoruz. AVM'ler, berberler artık açık… Önlemler, normalleşme kavramı çerçevesinde biraz gevşetiliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hem normalleşme sürecinde yeni adımları, hem de mücadelede alınan yeni kararları açıkladı. 4 günlük sokak kısıtlamasını, seyahat yasağı kaldırılan yeni illeri ve 65 yaş üstü ile 20 yaş altına izin verilen yeni tarihleri paylaştı. Bir yandan da Sağlık Bakanlığı yeni verileri paylaştı. Buna göre, Türkiye'de son 24 saatte 55 kişi daha hayatını kaybetti; toplam can kaybı 3 bin 841'e çıktı. Özellikle normalleşme sürecinin bu kritik aşamasında vaka sayısı da çok önemliydi. Bin 114 kişinin testi pozitif çıktı. Son 24 saatte 3 bin 89 kişi iyileşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Yakında vaka sayısının binin altına düşmesini bekliyoruz ama tedbirlere uymazsak çok ağır bedel öderiz” diye uyardı.

        Koronavirüs ile mücadelede ne durumdayız? Normalleşme süreci riskli mi? İkinci dalga riski artıyor mu? AVM’lerin açılması neden riskli? Terhis ve bedelli sorun olur mu? Bayramda kısıtlama olacak mı? Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Necmettin Ünal anlattı.

        Maske takmayana ceza yasal mı? Yeni normale nasıl alışacağız? Korona sürecinde yasal haklarımız neler? Baro ve odalarda değişim tartışması, barolara müdahale tartışmasında son durum ne? Ceza Hukukçusu Prof. Dr. Ersan Şen, Avukat Yasin Şamlı ve Sözcü Gazetesi Yazarı Deniz Zeyrek değerlendirdi.

         

        BAKMADAN GEÇME