Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 22 Nisan 2020 (Salgın kontrol altına alınıyor mu; vaka artışı nasıl yavaşladı?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Türkiye'nin koronavirüsle mücadelesinde son dönemin en umut verici açıklaması bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapıldı. Sağlık Bakanı Koca, "Salgın kontrolümüz altında diyebiliriz ama rehavet yok" dedi. Koronavirüs vaka sayısında oransal bir düşüş görülüyor. Son 24 saatte 117 vatandaşımız daha hayatını kaybetti, koronavirüs nedeniyle toplam can kaybı 2 bin 376 oldu. Toplam vaka sayısı 3 bin 83 artışla 98 bin 674'e çıktı. İlk kez test pozitif vaka oranı yüzde 10'un altına indi. İyileşenlerin sayısı 16 bin 477'yi buldu. Entübe durumdaki hasta sayısı da binin altına indi ve 985 oldu. Sağlık Bakanı Koca, "Ramazan sonrasında normalleşme istiyorsak önlemlere uymaya devam edelim. Süreç öngördüğümüz gibi ilerliyor" diye konuştu.

        Vaka sayısı gerçeği yansıtıyor mu? Koronavirüse karşı yeni tedavi yöntemleri neler? Aşı ve ilaç çalışmasında son durum ne? Koronavirüse karşı ne durumdayız? Türkiye'de vaka sayısı ne anlatıyor? Salgın kontrol altına alınıyor mu? Vaka artışı nasıl yavaşladı? İlaç kullanımı nasıl sonuç veriyor? Aşı eylül ayına yetişebilir mi? Virüse karşı bağışıklık mümkün mü? Türkiye'de normalleşme ne zaman? Koronavirüs nasıl değişiyor? Değişen virüse nasıl önlem alınıyor? Koronavirüste ikinci dalga olur mu? Takviye ilaç ve gıda faydalı mı? Virüs kimleri daha çok etkiliyor? Kan sulandırıcı ilaçlar riskli mi? Virüs bilinenden önce mi yayıldı? Klima kullanmak riskli mi? Koronavirüse karşı plazma tedavisinde son durum ne? Kan stoklarında sıkıntı var mı?

        Gece Raporu'nda Erdoğan Aktaş, konukları Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı/Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı/Türkiye Bilimler Akademisi Asli Üyesi/Avrupa Bilimler Akademisi Asli Üyesi/TÜBA Türkiye Bilimler Akademisi Kanser Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Taner Demirer, Medicana Kadıköy Hastanesi Başhekimi ve İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Murat Hakan Terekeci ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Meltem Özen ile koronavirüs ile ilgili bilgileri, önlemleri, salgının durumunu ve aşı-ilaç çalışmalarını değerlendirdi.

         

        BAKMADAN GEÇME