Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 27 Nisan 2020 (Türkiye’deki vaka durumu nasıl?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Tüm dünya gibi Türkiye de yeni haftaya koronavirüsü konuşarak başladı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiyede son 24 saatte 95 vatandaşımız daha koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti, can kaybı 2 bin 900'e yükseldi. Bugün test sayısı ve iyileşen hasta oranı çok farklıydı. Test sayısı azaldı. 20 bin 143 kişiye test yapıldı. 2 bin 131 test pozitif çıktı ve bir günde tam 4 bin 651 kişi iyileşti. Yani iyileşenlerin sayısı yeni vakaların iki katından fazla oldu. İyileşen hasta sayısı 33 bin 791 oldu.

         

        Koronavirüse karşı ne durumdayız? Türkiye’deki vaka durumu nasıl? Salgın kontrol altına alınıyor mu? Testlerde sıkıntı var mı? Türkiye üst noktayı gördü mü? Koronavirüsten nasıl korunacağız? Koronavirüs ne zaman bitecek? Bu yaz tatil yapabilecek miyiz? Virüsün kalıcı etkileri var mı? Koronavirüs nasıl etki ediyor? Virüse karşı bağışıklık kazanılır mı? Kanalizasyondan virüs takibi yapılır mı? Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi/Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı/Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik anlattı.

         

        Virüse karşı yeni tedavi yöntemleri neler? Aşı ve ilaç çalışmalarında son durum ne? Prof. Dr. Ercüment Ovalı’nın açıklamaları ne anlatıyor? Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Farmakoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Coşkun Usta anlattı.

        Koronavirüsün merkezi ABD’de son durum ne? Rusya koronavirüs ile nasıl mücadele ediyor? Salgının iki önemli merkezinde neler yaşanıyor? Habertürk Yazarı Oray Eğin New York’tan, Gazeteci Maria Gladkikh Moskova’dan aktardı.

        BAKMADAN GEÇME