Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 5 Mayıs 2020 (Türkiye normalleşmeye hazır mı?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Koronavirüsü artık hayata etkisi ve normalleşme süreci açısından ele alıyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın son verilerine göre, Türkiye'de son 24 saatte 59 kişi daha hayatını kaybetti, can kaybı 3 bin 520 oldu. Bir günde bin 832 kişinin testi daha pozitif çıktı. Dün bu sayı bin 600’lerdeydi. Test sayısı daha az olmasına rağmen vaka sayısı arttı. Diğer yanda iyileşen sayısı hâlâ 5 binlerin üzerinde. Bir günde 5 bin 119 kişi iyileşti toplam sayı 73 bin 285'e çıktı.

        Koronavirüse karşı ne durumdayız? Türkiye normalleşmeye hazır mı? Futbol maçları oynanabilir mi? Virüse karşı yeni tedavi yöntemleri neler? Vitamin virüse karşı faydalı mı? Koronavirüs kalıcı etki bırakıyor mu? Virüs bilinenden önce mi yayıldı? Salgın kontrol altına alındı mı? Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü anlattı.

        İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ufuk Uras siyasette "darbe iması" tartışmasını değerlendirdi.

        Ekonomiye koronavirüs etkisi ne oldu? Ekonomide normalleşme ne zaman? Ciner Medya Grubu Londra Temsilcisi Cüneyt Başaran anlattı.

         

        BAKMADAN GEÇME