Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 6 Mayıs 2020 (12 Haziran'da futbol maçlarını başlatmak riskli mi?)

        Günden kalanlar, yarına yansıyanlar... Sıcak gelişmeler, dikkat çekenler, yorumlar, analizler... Erdoğan Aktaş ile Gece Raporu Habertürk'te...

        Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre, Türkiye'de son 24 saatte 64 kişi hayatını kaybetti; toplam can kaybı 3 bin 584 oldu. Normalleşme sürecinde bile tedbirin elden bırakılmaması gerektiği vaka sayısıyla belgelendi. Son 24 saatte 30 bin 303 test yapıldı; 2 bin 253 kişinin testi pozitif çıktı. Sayının yeniden 2 binin üzerine çıkması önemli... İyileşenler artıyor, ancak yeni vakalar da ekleniyor. Bunun tek açıklaması var; virüs aramızda. Ama diğer yanda iyileşenlerin sayısı da gayet iyi. 24 saatte 4 bin 917 kişi iyileşti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Türkiye koronavirüsle mücadelesinde ilk dönemi geride bıraktı, artık yeni döneme geçiyoruz. Yeni normalimizi oluşturacağız" sözleriyle virüs mücadelesindeki durumu özetledi.

        Koronavirüse karşı ne durumdayız? Günlük vaka sayısı neden yükseldi? AVM’lerin açılması riskli mi? Kontrollü sosyal hayat nasıl olacak? Normalleşme süreci riskli mi? Koronavirüs ne zaman sona erecek? Askerlik süreci nasıl işleyecek? Koronavirüse karşı yeni tedavi yöntemleri neler? Salgın bilinenden önce mi başladı? Kalıcı bağışıklık mümkün mü? Erdoğan Aktaş; Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi/Kayseri Şehir Hastanesi Başhekimi/Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. İlhami Çelik ve Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji, Hematoloji ve İç Hastalıkları Uzmanı/Türkiye Bilimler Akademisi Kanser Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Taner Demirer ile yeni normali, yeni kuralları ve yeni sosyalleşmeyi değerlendirdi.

        Futbol maçları 12 Haziran’da başlıyor. Maçların başlaması riskli mi? Maçlar için nasıl önlem alınmalı? Futbolda “yeni normal” nasıl olacak? Erdoğan Aktaş; Teknik Direktör Mustafa Denizli, Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ve Habertürk Spor Yazarı Serdar Ali Çelikler ile 12 Haziran’da başlayacak futbol maçları için alınması gereken önlemleri konuştu.

         

        BAKMADAN GEÇME