Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Gece Raporu - 7 Mayıs 2020 (Normalleşme için erken mi, AVM ve berberlerin açılması riskli mi?)

        Koronavirüsü ve ekonomiyi konuştuğumuz bir günü geride bırakıyoruz. Dün vaka sayısında artışın yeniden hız kazanmasından sonra gözler bugün Sağlık Bakanlığı’nın açıklayacağı verilerdeydi. Türkiye’de son 24 saatte 57 kişi hayatını kaybetti. Can kaybı 3 bin 641 oldu, 30 bin 395 kişiye test yapıldı; bin 977 test pozitif çıktı. Yani vaka sayısı yeniden 2 binin altına indi ama belli ki normalleşme sürecinde tedbiri bırakırsak sıkıntı olacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da açık bir şekilde kurallara uymanın gerekliliğini vurguladı, “Yeni normalin gereği bu” dedi. Son 24 saatte Türkiye'de 4 bin 782 kişi daha iyileşti.

        Koronavirüse karşı ne durumdayız? İkinci dalga riski büyüyor mu? Virüsle ilgili yeni bilgiler neler? Koronavirüsü durdurabildik mi? AVM ve berberlerin açılması riskli mi? Normalleşme için erken mi? Sınavları öne almak riskli mi? Virüs mutasyonla güç kaybeder mi? Bağışıklık bilinenden fazla mı? Antikor testleri güvenilir mi? Antikor ne kadar süre koruyor? Yeterli aşı bulunabilecek mi? Aşı ne zamana yetişecek? Bayramda kısıtlama olacak mı?

        Gece Raporu’nda Erdoğan Aktaş, konukları İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi Viroloji Anabilim Dalı/Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Hasöksüz, Dahiliye ve Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Çetiner ve ABD Jackson Laboratuvarı İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Derya Unutmaz ile değerlendirdi.

        BAKMADAN GEÇME