Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Hayatın İçinden - 30 Mayıs 2020 (Cemal Eruç, Coşkun Aral)

        Habertürk Haber Merkezi gündeme bir parantez açıyor; fark yaratan ve iz bırakan hikayeleri ekrana taşıyor.

        Yakın tarihin en kritik askeri operasyonlarından biri Kıbrıs Barış Harekatı’ydı. Harekatın başarısı için en kritik aşama ise St. Hilarion Tepesi'nin alınmasıydı. Bundan tam 46 yıl önce Beşparmak Dağları'nın eteğindeki tepeyi ele geçirme görevi verilen taburun başında Cemal Eruç vardı. Yarbay Cemal Eruç, "göğüs göğüse çarpışmanın" yaşandığı St. Hilarion Tepesi baskınını ve 700 Rum askerine karşı 290 kişilik Türk taburunun verdiği büyük mücadeleyi Hayatın İçinden'de anlattı.

        Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün kaynağının bir yarasa olduğu düşünülüyor, ancak bu virüsün yarasadan insana nasıl geçtiği bilinmiyor. Ancak koronavirüsün yarasa ile ilişkilendirilmesi bile, okları Uzakdoğu'daki vahşi hayvan pazarlarına çevirdi ve "neden yarasa yeniliyor?" sorusu sorulmaya başlandı. Usta gazeteci ve belgeselci Coşkun Aral, bundan tam 30 yıl önce, Çin'deki vahşi hayvan pazarlarını yerinde gözlemleyip, fotoğraflama imkanı buldu. Hatta yarasa yiyen kabilelerle birlikte yaşadı. Coşkun Aral, Uzakdoğu'daki vahşi hayvan pazarlarında gördüklerini ve yemek kültürünü Hayatın İçinden'e anlattı.

        Milyonlarca insanı evlerine gönderen, büyükşehirleri de kendisiyle baş başa bırakan pandemi günlerinin artık sonundayız. Bu hafta herkes son kez evinde olacak. Haftalar süren sokağa çıkma kısıtlamasında, şehirlerin de alışkanlıkları değişti. İstanbul'un bildiğimiz, alıştığımız sesleri kayboldu... Yerine yeni sesler geldi... Habertürk Haber Merkezi, 7 tepeli, şehri İstanbul'un değişen seslerine ayna tuttu.

        BAKMADAN GEÇME