Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Teke Tek Bilim - 20 Aralık 2020 (Türkiye'de bilime değer veriliyor mu?)

        Fatih Altaylı ile Teke Tek Bilim’e Tübitak 2020 yılı Bilim Ödülleri sahipleri konuk oluyor; Türkiye’de bilimsel çalışmaların geldiği nokta ve bilimde Türkiye’nin dünyadaki yeri masaya yatırılıyor.

        Teke Tek'te Prof. Dr. Hilmi Volkan Demir: "Bence doğru yoldayız. Çok önemli başarı hikayeleri var. Artarak devam edecektir. İyi bir nesil yetişiyor. Çalışmanın ötesinde inanmak gerekiyor. Bilimi önemsemekten başka çaremiz yok"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Özgür Barış Akan: "Haberleşme mühendisliği alanında çalışıyorum. Doktora çalışmam 4G üzerineydi. 6-7 sene önce AB'den aldığım fonla sinir hücreleri birbirleriyle nasıl haberleşiyor, bunu araştırdım" "TÜBİTAK'ın maddi olarak çalışmalarımıza büyük katkısı oluyor. Üniversitemizin aşı ile ilgili önemli çalışmaları var. En az 7-8 farklı grubun TÜBİTAK'a sunduğu projeler mevcut"

        Teke Tek'te Prof. Dr. Mustafa Soylak, Kayseri'deki aşı çalışmaları hakkında bilgi Verdi Teke Tek'te Prof. Dr. İsmail Türkan: "Kovid-19'dan sonra çok konuşacağımız konulardan biri iklim değişikliğine bağlı kuraklık ve su meselesi olacak. Tarımsal alanların korunması da hayati önem taşıyor"

        Fatih Altaylı soruyor; Tübitak 2020 Temel Bilimler Ödülleri sahipleri Prof Dr Mustafa Soylak, Prof Dr İsmail Türkan ve Tübitak 2020 Mühendislik Bilimleri Ödülleri sahipleri Prof Dr Özgür Barış Akan Ve Prof Dr Hilmi Volkan Demir Teke Tek Bilim’de yanıtlıyor 

        BAKMADAN GEÇME