Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video TV Yolun Başındayken - 6 Ağustos 2020 (Adaylar en doğru üniversiteyi ve mesleği nasıl seçecek?)

        Eğitim gündeminin merak edilenleri yanıt buluyor; Dr. Görkem İldaş'ın hazırlayıp sunduğu Yolun Başındayken, ailelere ve öğrencilere rehberlik ediyor.

        Yol ayrımında kritik karar! Adaylar en doğru üniversiteyi ve mesleği nasıl seçecek? Dijitalleşme etkisi ile medya nasıl yön değiştiriyor? Üniversitelerde 'akreditasyon' neden önemli? Üniversitelerin uluslararı bağlantıları neden önemli? İstanbul Aydın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yadigar İzmirli ve İstanbul Aydın Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Deniz Yengin anlatıyor.

        Güzel sanatlar fakültesinde hangi bölümler bulunuyor? 'Güzel sanat'larda hangi bölümlerde özel yetenek şart? Kovid-19 salgınında özel yetenek sınavı nasıl yapılacak? 'Kültür ve sanat yönetimi' bölümünün farkı nedir? Türkiye'de 'sanat ve kültür yönetimi'ne ihtiyaç nasıl? Sanat sektörü ile kurulan ilişkilerin eğitime katkısı ne? Güzel sanatlar fakültesi eğitiminin içeriğinde neler var? Kimler güzel sanatlar fakültesini tercih etmeli? Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Gülveli Kaya ve Yeditepe Üniversitesi Kültür ve Sanat Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Marcus Graf anlatıyor.

        Öğrencileri ve turizmi buluşturan Alanya'da eğitim nasıl? Adaylar üniversite seçerken hangi sorulara yanıt aramalı? Salgın döneminde eğitim nasıl olacak? Alanya HEP Üniversitesi İletişim Tasarımı ve Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Murat Ertan Doğan ve Alanya HEP Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Burcu Çabuk anlatıyor.

        BAKMADAN GEÇME