Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 2 fabrika bir otomobil kül oldu! VİDEO

        2 ağaç işleme fabrikası ile bir otomobil kül oldu. Facianın eşiğinden dönülen yangında şans eseri ölen ve yaralanan olmadı.

        Edinilen bilgiye göre, Dursunbey Keresteciler Sitesi'nde bu sabah saat 03.30 sularında yangın çıktı. Otobüs terminali yakınlarında ikamet eden bir vatandaşın evinin balkonundan dumanları fark edip itfaiyeye haber vermesi sonucu olay yerine itfaiye ekipleri ile çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Kısa sürede alevler içerisinde kalan sanayi bölgesindeki yangına müdahale eden Dursunbey Belediyesi itfaiye ekipleri yetersiz kalınca ormana ait 2 arozöz de takviye olarak gönderildi.

        Yangının Erdinç Kaya ve Ahmet Tür isimli vatandaşlara ait işletmede çıktığı bildirildi. Bir şerit imalathanesi ve bir rabıta imalathanesinin tamamen yandığı, yanan tomruk ve istif halindeki kalasların mobilya imalatında kullanıldığı öğrenildi. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Ayrıca Mustafa Kurt'a ait iş yeri önünde park halinde olan bir otomobil de yanarak küle döndü.

        İtfaiye ekipleri yanan iki fabrikanın ortasında kalan demir tentelerin fabrika içindeki kalasların üzerine devrilmesi yüzünden yangına uzun süre müdahale edemedi. 3 dozerin demir yığınlarını aralamasının ardından müdahale edilen yangın güçlükle kontrol altına alınabildi. Arozözlerden tomruk yığınlarına tonlarca metreküp su sıkıldı. Kersan Şerit isimli imalathanenin sahibi Erdinç Kaya, kendisine ait forklif aracı ile henüz yanmamış keresteleri kurtarmaya çalıştı.

        POLİS TEDAŞ'A ULAŞAMADI

        Bu arada elektrik hatlarının kopması sebebiyle büyük tehlike yaşandı. Kopan elektrik kabloları sebebiyle yangın yerine giremeyen itfaiye ekipleri arka kısımdaki şeride uzun süre müdahale edemedi. TEDAŞ'ı arayan polis ve vatandaşlar kimseye ulaşamayınca büyük tepki gösterdi. Yangının Ahmet Tür'e ait rabıta şeridinin yanında bulunan kereste şeridine sıçramaması daha büyük hasarları engelledi. İtfaiyenin zamanında müdahalesi yangının daha fazla büyümesini engelledi. Yangın çevre şeritlere sıçramadan tamamen söndürülürken, iki fabrikada küle döndü. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ