Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaşlı oyuncular, kendi kapasitelerinin ve yapabileceklerinin sınırının ne olduğunu artık biliyorlar. Bu çizgi, yüksek bir çizgi... Bunun farkındalar. Takım olarak kendilerini daha iyi tartabilir duruma geldiler. Bu, güveni de beraberinde getirdi. Başarılı olabilecekleri inancı, her hafta takımın görüntüsüne biraz daha yansıyor.

        Karabük maçları tüm takımlar için zor bir deplasman. Bir de şu an ligde bulundukları durum ilave edilince zorluk daha da artıyor. Karabük takımı, ilk yarıyı kendi adına iyi kontrol etti. Maçın bu bölümünü kendi yarı alanında oynadı. Öne doğru çok nadir çıktı. Özellikle kendi ceza sahası üzerinde oyunu sıkıştırmaya çalıştı. Beşiktaş, bunun karşısında oyunu rakibinin sahasına yıkarak, yüksek pas yüzdesiyle bu sıkışık defans bloğunu açmaya çalıştı. Bunun için dönem dönem Kerim’i ve Gökhan’ı kanattan daha içeriye sokarak Karabük defansının dengesini bozmaya çalışarak oyunu zorladı.

        Hafta içinde zor bir maç oynayan Beşiktaş’ın çok zor bir deplasmandan zaferle dönmesi büyük bir iştir.

        İkinci yarı Karabük takımı, Beşiktaş’ın üzerine biraz daha gelmeyi düşünerek kendi adına önemli bir stratejik hata yaptı. Beşiktaş’ın ön tarafı çok çabuk ve etkili oyunculardan oluşuyor. Bunlara alan bıraktığınızda her an tehlike ile karşı karşıya kalmanız kaçınılmaz. Nitekim çabuk çıkan Beşiktaş için Sosa’nın Demba Ba’ya yaptığı muhteşem ara pası ile gelen ilk goldeki gibi buna müthiş bir cevap verdi. Sonrasında Töre-Sosa-Demba Ba üçlemesi ile gelen ikinci gol de bu kontratak organizasyonunun muhteşem örnekleri oldular.

        İki golden sonra Demba Ba ile yakalanan iki tane daha net pozisyonlar var ki bunların da gol olmamasına üzülmemek mümkün değil. Rakibinin üstüne çıkmasını doğru değerlendiren ve kendi silahlarını etkili kullanan Beşiktaş’ın ne kadar önemli bir hücum organizasyonuna sahip olduğunu bu bölümde bir kez daha gördük.

        Ofans bölgesinin bu kadar etkili olmasının yanında takım savunmasında maçın sonlarına doğru yaşanan sıkıntılar bir kez daha tekrar etti. Özellikle maçların son dönemlerinde yapılan hataların bir tekrarını yeniden görmek, bir çok defa görülen filmin yeni bir tekrarı gibi oldu. Ama bu sefer yenilen baskıya rağmen maç mutlu sonla bitti.

        Beşiktaş, hafta içinde zor bir maç oynadı. Bunun üzerine bu kadar önemli bir deplasmandan galibiyetle dönmüş olması, büyük bir iştir. Bu işin altına takım iradesi ve mücadelesi imzasını atarken, baş rolü yine Demba Ba ve Sosa oynadı.

        Kaleci Cenk Gönen’in son dakikalardaki önemli kurtarışları da bu güzel biten filmin, akılda kalan bir diğer sahnesi oldu.

        MUHTEŞEM ÜÇLÜ

        Sosa, Gökhan Töre ve Demba Ba üçlüsünün yaratıcılıkları ile skor getiren icraatlarıyla imza attıkları bir maçı yeniden izlemek, dün akşamın en güzel tarafıydı. Goller var, goller kadar üretilen pozisyonlar da var.

        FİŞİ YİNE ÇEKEMEDİ

        Beşiktaş’ın skoru yakaladığı, çok daha büyük farklara götürebilecek pozisyonlar ürettiği maçları; belirli dakikalardan sonra rakiplerine ortak eder şekilde oynaması artık bu maçta son bulmuş olsun.

        Diğer Yazılar