Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY zor işi kolay bitirdi. Sneijder ve Burak Yılmaz işin uzamasına müsaade etmediler. Geçen haftanın yokluğu Sneijder’da büyük bir özlem yaratmış. Çok istekliydi. Bu isteğini de çok olumlu şekilde sahaya yansıttı. Zaten doğal olarak beklenilen oyun liderliği görevini üst seviyede ortaya koydu. Elbette Burak’la beraber. Burak çok iyi bir golcü. Bu tartışılacak bir şey değil. Burak hep oyunun içinde olan, sürekli arayan, oyunu zorlayan bir futbolcu. Pes etmiyor. Bu kadar denemenin ve zorlamanın neticesini geçen hafta alamasa da bu hafta attığı 2 gol kendi adına tekrar güzel bir ispat oldu. Hem kendisini rahatlattı hem takımını...

        Erken gelen goller her zaman çok önemlidir. Skorun yanında taktik hamle şansını da ele alırsınız. Galatasaray bu şansı da iyi kullandı. Çünkü topa sahip olabilen, ayakları iyi oyuncuları var. Yasin, Selçuk, Telles, Hakan Balta, Sneijder, Emre Çolak bu tipte oyuncular. Oyunu yorumlayabilen, topu iyi kullanan yetenekler. İkinci yarı belli bölümlerde biraz takım savunması olarak Galatasaray geride kalsa da kalesinde çok fazla sıkıntı yaşamadı. Sakin kaldılar.

        Bu yapı içerisinde Emre Çolak’a ayrı bir parantez açmak gerekiyor; şu açık bir gerçek ki Hamza hocadan sonra Emre Çolak, Galatasaray’ın en verimli oyuncusu. Sahanın hangi pozisyonunda görev alırsa alsın çok etkili oynuyor. İşin hem hücum hem savunma tarafında var. Dün yine Selçuk’la beraber orta alanda takımını ayakta tutan oyuncu oldu.

        Yasin ve Bruma tercihi bu maç için deplasman stratejisine göre doğru bir tercihti. Bruma hala soru işareti bir oyuncu olmasına karşın Yasin büyük mesafeler kat etti. Hem öne doğru oynarken etkili hem de bölgesini doğru şekilde kapatan, savunması da iyi olan bir futbolcu. Galatasaray taraftarının kalbinde boşuna taht kurmadı. Bu maçta da yine istekli, arzulu ve etkiliydi...

        Bu maç kağıt üstünde bakıldığında başlangıç olarak zor bir maçtı. Erken gelen goller bu maçın dengesini değiştirdi. Fakat belirleyici olan Galatasaray’ın doğru savunma yapabilmesi oldu. Çünkü Galatasaray iyi hücum yapan bir takım. Birçok maçta, bu maçta olduğu gibi bunu açık bir şekilde ortaya koydular. Fakat bu sezon skor avantajını yakaladığı halde sıkıntı yaşadığı maçlar var. Kalesinde çok pozisyon veren bir takım olarak göründü. Bu maçta, bu yönde de büyük bir gelişme gördük. Baskı yedikleri dönemlerde savunma bloğu ve orta alan daha dengeli ve sakin kaldı. Akhisar gibi etkili bir takıma karşı gol yemeden bu maçı geçmek galibiyet kadar önemlidir.

        Ligin final bölümünde, zor maçlarda son sözü her zaman lider oyuncular söyler. Dün akşam bu kural aynen devam etti...

        SEMİH ARTI GÜÇ OLDU

        Uzun süredir sakat olan Semih’in sağlıklı bir şekilde dönmüş olması ve formu Galatasaray adına sevindirici.

        BRUMA KREDİSİNİ TÜKETİYOR

        Galatasaray ibresini takım olarak hep yukarıda tutarken, bu sürece bir türlü katılamayan tek oyuncu Bruma oldu.

        Diğer Yazılar