Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ŞAMPİYONLUK yarışı demek, büyük bir baskı demektir... Taraftar baskısı, kamuoyunun baskısı, başarı baskısı, oyuncunun bireysel ve psikolojisinin baskısı... Bunların hepsi, bu süreçte ortaya çıkar. Bu işlerin içerisinden başarıyla çıkabilmek için her zaman saha liderlerine ihtiyaç duyulur. Bu kişiler de özgüveni ve futbol karakteri yüksek oyunculardır. Bu oyuncular; final bölümünde ayakta kalırlar, sorumluluk alırlar, sahanın içerisinde hem oyunu hem de takım arkadaşlarını yönetirler. Bu oyunculardan, daha fazlasına sahip olan takım da bu kriz dönemlerinden başarıyla çıkan takım olur. Özetle, şampiyon olur. Beşiktaş, ligin bu bahsettiğimiz şampiyonluk mücadelesi içerisinde Trabzon’da, bu yüzünü ortaya koydu. Sahanın içerisindeki bütün oyuncular, müthiş bir özveri gösterdiler. Taktik disiplin, oyun ve konsantrasyonu üst seviyedeydi. Tüm oyuncular, performanslarının maksimumunda birleştiler. Bazılarıysa bu mücadelenin içerisinde liderlik yaptı. Sivok ve Ersan, defansın içerisinde büyük sorumluluk aldılar.

        Sivok, zaten çok tecrübeli bir oyuncu ve önemli bir lider. Ersan da ondan aşağı kalmıyor. Maçın sonunda koluna taktığı kaptanlık bandı tesadüf değil.

        Tolgay’ı, yakından tanıyoruz. Oyunculuğunun kalitesini, Almanya’da oynarken de izledik. Fakat Trabzon maçında başka bir yönünü daha gördük ve çok hoşumuza gitti. O da oyun içerisindeki liderliği... Sakin kalan, topu çok iyi kullanan, takımını ve orta alanı yönlendiren bir oyuncu olarak, “Takım içerisindeki patronlardan biri de benim” mesajını çok açık şekilde ortaya koydu.

        Sosa, çok önemli bir oyuncu. Beşiktaş’ta başka bir kimliğe büründü. Takımı forvete yönlendiren, alan eksilten ve topla mesafe kaydeden bir oyuncu olduğunu biliyoruz. Bunu defalarca bize gösterdi. Trabzon’da, oyunun 2. yarısında gördük ki oyun sıkıştığında da liderlik alan ve inisiyatif kullanan bir oyuncu.

        Gökhan Töre, çok farklı bir oyuncu... Zor bir oyuncu gibi görünse de sahanın içerisinde büyük bir oyuncu haline dönüyor. Çünkü sorumluluk alıyor, riske girmekten korkmuyor. Bazen iyi, bazen de kötü oynayabilir ama önemli olan her zaman cesareti olan ve sorumluluk alan oyunculardır. Bunu her zaman Töre’de görüyoruz.

        Demba Ba; Beşiktaş’ın yeni imajı, tribünlerin sloganı oldu. Bunlar tesadüfen olmaz. Taraftar, kendini başarıya götüren lider oyuncuları sever, onlarla özdeşleşir, onlara şarkılar yapar. Demba Ba, bu sezon gelişiyle beraber, Beşiktaş’ta önemli bir değişim yarattı. Beşiktaş’ın başarı hayalinin simgesi oldu.

        Bu oyuncuları örnek olarak vermemin sebebi, liderlik karakterleri. Bu çok önemli. Bir takım içerisinde, her takım oyuncu seçimini yaparken, yetenekli oyuncunun yanında bu karakter yapısındaki oyuculara ihtiyaç duyar. Onların çokluğu o takımı güçlü ve başarılı yapar. Beşiktaş bugün, bu oyuncuların amiralliğinde hedefine kararlılıkla ilerliyor. Trabzon’da bunu herkese çok açık ilan ettiler, Ben de tercümesini yapıyorum.

        Diğer Yazılar