Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Akhisar ligin dengeli takımlarından bir tanesi. Sakin ve güvenli... Bunu sağlayan belli faktörler var. En önemli etken topa sahip olabilen iyi ayakların olması. Özellikle Bilal, Güray bu işi iyi yapıyorlar. Takımlarını yönlendiren oyuncular. Beşiktaş karşısında da oyun içinde etkili oldular. Bunların liderliğinde LuaLua ve Mehmet’le çabuk çıkarak pozisyonlar bulmaya çalıştılar. Kendi ölçeklerinde başarılı da oldular sayılabilir. Beşiktaş gibi güçlü bir takıma karşı küçümsenmeyecek adette de pozisyonlar buldular. Akhisar kendi stratejisini, kendi ölçüleri içerisinde ortaya koymaya çalıştı. Maksimum kapasitesini de kullandı diyebiliriz.

        Beşiktaş açısından oyunun ilk yarısı kötü geçti. İlk yarının tamamında tempo olarak çok düşük kaldı. Bu tür maçların ilacı yüksek tempo. Eğer bunu yapamazsanız bu kadar sakin ve oyunu elinde tutmaya çalışan takıma karşı sıkıntı yaşarsınız. Ritmi yükseltip, rakibi hataya zorlamak gerekir. Beşiktaş bunu maçın ilk yarısında hiç yapmadı veya yapamadı. Demba Ba, Töre, Olcay, Tolgay bu maçta beklentilerin çok gerisinde kaldılar. Demba Ba gol pozisyonunda var, sonrasında maçın geri kalanında yok. Töre etkisiz ve çok top kaybıyla oynadı. Olcay ve Tolgay da keza aynı. Sosa lider olarak yine maçı en çok zorlayan oyuncu oldu. Esas problem Beşiktaş’ın bir türlü orta alana istediği ölçüde hakim olamamasıydı. Çünkü buraya hakim olamayınca Akhisar’ın defansının arkasına inme şansı yakalayamadı. Yakalayamayınca da pozisyon bulmakta zorlandı. Pektemek ve Cenk değişiklikleri zamanlama açısından yanlış değil. Fakat Beşiktaş, onları bu bölgede topla buluşturacak hamleleri de gerçekleştiremedi. Yani işin özü; bu maçı çevirebilecek coşkuyu, rakibi sıkıştıracak agresifliği ve en önemlisi ligi kazanma iradesini yeterli derecede ortaya koyamadı.

        Bu tür maçlar her zaman zor maçlardır. Rakibin gücünden fazla kendi iradenizle mücadele edersiniz. Baskı ve gerginlikle beraber gelen endişe duygusu sizi zorlar. En önemlisi onu yenmeniz gerekir. Beşiktaş son haftalarda rakiplerini değil, bu durumu yenemedi. Takımın içerisinde şampiyonluk tatmış, bu baskıyı taşıyabilecek çok oyuncunun olmamasının yarattığı handikabı, Beşiktaş bir kez daha yaşadı. Kısacası oyuncuda eksiklik, kulübede teknik adamda eksiklik, hepsinin özetinde tecrübe kodu eksikliği...

        SORUMLULUK ALAN YOK!

        Bu tür maçlarda gerçek yıldızlar ve liderler sorumluluk almalı. Beşiktaş, bugüne kadar bu takımı getiren, sorumluluk alan oyuncularını çok aradı.

        ŞAMPİYONLUK SENDROMU

        Şampiyonluğa bu kadar yaklaşmışken son 2 maçta bunu avantaja çevirememek büyük kayıp.

        Diğer Yazılar