Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BU grubun içerisinde, getirdiğimiz final noktasını kendi hatalarımızla öteledik... Beklediğimiz gibi oyuna hükmettik. Topa sahip olduk. Rakibe baskı yaptık. İkinci topları da kazandık. Rakibi hırpaladık. Pozisyonlar ürettik. Golü de bulduk. 65. dakikaya kadar da rakibe oynayacak fırsat vermedik. Sonra, rakibe müsaade ettiğimiz bir 10 dakikalık bölüm var. İkinci topları aldılar. Çıkmakta zorlandık. Baskı yedik. Baskıyı, normal olarak skoru tutmak adına yiyebilirsiniz. Bu birçok maçta olabilir. Bunu oyun stratejisi olarak da yapabilirsiniz. Fakat bu tür durumlarda bireysel hatalara dikkat etmek gerekir. Pozisyon hatası yapmamak ve dikkatli olmak çok önemlidir. Maalesef bu kadar elimizde tuttuğumuz oyunu, bir pozisyon hatasıyla, İsmail’in ofsaytı bozduğu pozisyonda elimizden kaçırdık. Üzülmemek elde değil... Tabii ki bu maçta her şey bitmiş değil. Ancak Beşiktaş kazansaydı, lehine her şey bitmiş olacaktı. Bu gruptan çıkmayı garantileyecekti. Yani işin özünde, bu grubun Beşiktaş adına final maçı bu karşılaşmaydı. Bir pozisyon hatasından ötürü, finali bir sonraki maça bıraktık. Skenderbeu’nun Sporting’i yenmesi ise puan kaybımıza rağmen bizim gruptan çıkma ümidimizi devam ettirdi. Öyle görünüyor ki önümüzdeki maçta Skenderbeu’ya karşı alınacak galibiyet, bizi bir üst tura taşıyacak.

        Maçın ilk 10 dakikasında Moskova biraz kıpırdadı. Sonrasında ise oyunda hep Beşiktaş var. Özellikle sol kanatta oyunu çok zorladı. Moskova’yı kendi yarı alanına kapattı. Sosa, Gomez, Gökhan Töre ve Oğuzhan’la çok da güzel işler yaptı. Rakibin kontra silahları olan Niasse ve Samedov’u da bu bölümde iyi kilitleyerek rakibinin kontra şanslarını kapattı. İkinci yarıda Quaresma değişikliğiyle de kilidi açtı. Quaresma, hem hareket getirdi hem de çok şık bir gol attı. Yani kendisinden beklenenleri ortaya koydu. Golden sonra, skoru sağlama alma adına yapılan bir Necip değişikliği var. Skoru tutmak adına, dönem dönem başvurulan bir tercih. Ama skoru tutmak için önce topu kendi takımında tutmak gerekiyor. Beşiktaş, gol sonrasında topu kendi inisiyatifinde tutamadığı için rakibinin oynamasına biraz fazla müsaade etti. Hiç olmayacak bir şekilde, bir kazayla karşı karşıya kaldı. “Kaza” diyoruz, çünkü futbol özellikle defans oyuncuları için çok dikkat isteyen bir şey. Hem pozisyon olarak hem de takım taktiği olarak bazı şeylere sadık kalmak gerekiyor. Bunlardan biraz uzaklaştığınızda, özellikle Avrupa arenasında faturayı önünüze koyuyorlar.

        MUTLAK HAKİMİYET

        Oyuna hakim olmak, maça hükmetmek, pozisyonlar üretmek ve bu grubun en iyi takımlarından biri olabileceğini oyun içerisinde birçok defa teyit etmek güzeldi.

        ‘DOĞRU’ YER SORUNU

        Uluslararası arena ile Türkiye Ligi arasındaki en büyük farklardan bir tanesi; taktik, disiplin ve takımlarında her bölgede doğru pozisyon almasıdır. Bunu yapamadığınızda ise Avrupa ile Türkiye Ligi’nin farkını bu şekilde kalenizde görürsünüz.

        Diğer Yazılar