Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbolda başarıyı getiren en temel ögelerden bir tanesi, güven duygusu... Yapabileceğine ve başarabileceğine inanmak... Bu hissi bireysel ve takım halinde yaşamak. Bu, takım içerisinde oluşturabileceğiniz en güzel mayalardan bir tanesi. Beşiktaş takım halinde bu duyguyu yakaladı. Bunun için de bazen kişisel, bazen takım halinde performanslar dalgalansa da işin sonucunu değiştiremiyor. Takımın sahip olduğu bu güven duygusu sayesinde rotasyon da yapılabiliyor, bazen sistemler de değiştirilebiliyor.

        Şenol Hoca dün daha ofansif bir oyuncu grubunu tercih etti. Quaresma, Aboubakar, Cenk ve Talisca gibi elindeki en etkili oyuncuların hepsini birden sahaya sürdü. Bu hamlelere Antalya’nın mücadelesi ve direnci ile karşı koymaya çalışsa da ancak bir noktaya kadar gidebildi. Beşiktaş’ın öndeki oyuncuları, etkili oyuncular. Bazen oyun içerisinde kaybolsalar da, çok fazla ortalarda görünmeseler de skoru değiştirebilecek kabiliyetleri var. Tıpkı dün olduğu gibi... Oyunun çok fazla içinde görünmeyen Talisca’nın ikinci ve üçüncü golde attığı imza gibi. Veya her an oyunu zorlayan, olmayacak pozisyonları bir anda gole çevirebilecek Aboubakar gibi... Aboubakar demişken şunu da belirtelim; her oyuncunun kendine has özellikleri var. Kimsenin yeteneği ile karşılaştırılamaz. Performansı ile kıyaslanabilir. Gomez’le kıyaslanmasına cevaplarını son iki maçta vermeye başladı. Aboubakar’ı başka bir oyuncu ile değil Beşiktaş içerisindeki performansları ile değerlendirirsek oyuncuya da haksızlık etmemiş oluruz.

        Skoru değiştirenler kadar elbette skoru hazırlayanlar da çok önemli. Quaresma dün yine etkili işlere imza attı. Topu ayağına aldığında şunu hissediyorsunuz; her an, her şeyi yapabilir. Çalım atabilir, tehlike yaratabilir, şut atabilir, yani oyunun sonucuna etki edecek işlerin içinde olabilir. Dün yine topla buluştuğunda yine bunları tekrar etti.

        Oyunda kaldığı süre içerisinde Tolgay da yine göze hoş gelen, klasını gösteren, usta ayaklarıyla takımı yönetti. Tıpkı Napoli’de olduğu gibi... Tolgay’ın performansının artması demek, Beşiktaş’ın performansının artması demek. Kendi temposunu artırdığında Beşiktaş’ın temposu da artıyor. Hem oyun zekası hem de yeteneği bunları başarabilecek kalitede.

        Antalya ligin dibinde yer alsa da bunu inkar eder bir şekilde Beşiktaş’ı zorlamaya çalıştı. İlk yarıda bunu da etkili bir şekilde yaptığını söyleyebiliriz. Görünen o ki Rıza Hoca’nın eli Antalya’ya dokunmuş. Önümüzdeki haftalarda Rıza Hoca ile birlikte grafiği yükselecek bir Antalya izlersek şaşırmayalım.

        TOSİC

        Geldiği ilk dönemler itibarıyla ağır eleştiriler alsa da dün takım düzeni içerisinde Beşiktaş’ın defansında önemli bir isim haline geldi. “Şenol Hoca’nın vazgeçilmezi” dersek konuyu en iyi şekilde anlatmış oluruz.

        Diğer Yazılar