Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Futbol sezonlarında birçok kırılma ve kopma dönemleri olur. Bazı takımların sıkıntılı olduğu ya da bazılarının çok başarılı olduğu bu süreçlerde derbi maçları her şeyi çok farklılaştırabilir. Bu hafta oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş maçı da ligin şeklini yeniden dizayn edecek maçlardan bir tanesi. Beşiktaş’ın şampiyon takım olarak sahip olduğu ve bu sezon tekrarladığı başarıların devamı açısından da önemli bir maç.

        Beşiktaş hem kadro güvenine sahip hem de kadro derinliği olan bir ekip. Bu derinlik avantajı dolayısıyla sezon başından beri sıkıntı yaşadığı maçları değiştirebildi. Yüksek seviyede maç oynayabilme kapasitesine erişti. Taktik disiplini ve uygulamasını takım içine yerleşti. Kadronun sahip olduğu bu zenginlik, her durumda reaksiyon verebilmeye de olanak tanıyor. Beşiktaş, Oğuzhan’ın takıma tekrar dönmesiyle orta alanda da oyun düzeni olarak daha rahatladı. Geçen sezon geriden oyun kuran, takımı yönlendiren bir lider olarak takıma tekrar ilavesi Beşiktaş’ın oyun düzenini de pozitif olarak etkiledi.

        Beşiktaş, sezon başından beri önemli maçlar oynadı. Çok büyük testlerden geçti. Bu testlerin hepsinde de başarılı oldu.

        Şimdi bu sezonun en önemli maçını oynayacak. Bu maçın, derbi karşılaşması olmasından öte şöyle bir özelliği var: Beşiktaş, kaybetmezse ya da kazanırsa Fenerbahçe’yi ve ligin dengesini farklı bir yerde tutacak. Fakat kaybederse lig yeniden başlayacak. Çünkü yarışa sadece F.Bahçe değil, G.Saray da daha etkili şekilde dahil olacak. Bu yüzden seçilecek oyun stratejisi çok önemli. Beşiktaş, Avrupa’da oynadığı maçlarda müsabakaları 90 dakikaya yayarak oynamayı öğrendi. Çünkü o seviyelerde taktik ve stratejik kabiliyetler de ön plana çıkıyor. Maçın dengelerini farklı oyun düzenleriyle oynamanız gerekiyor. F.Bahçe maçı da Beşiktaş açısından bu seviyede bir maç. F.Bahçe son haftalarda iyi bir form seviyesi yakaladı. morali çok yüksek. Ve inancı arttı. Fakat her şeye rağmen stratejik üstünlük Beşiktaş’ta. Çünkü F.Bahçe tüm bu yaptıklarını eteğe kemiğe büründürebilmesi için bu maçı kazanmak mecburiyetinde. Diğer tüm ihtimaller F.Bahçe’yi tekrardan başka bir mücadelenin içine çeker.

        İşte burada Beşiktaş doğru kullanabilse maç içerisinde önüne büyük avantajlar çıkacak. Beşiktaş’ın takım özelliklerinin başında etkili ve çabuk oyun var. En hızlı şekilde rakip kaleye gitmek var. Bunu da Türkiye’de en iyi uygulayan takım. Doğal olarak maçın içerisinde bu tür işleri yapabilecek, F.Bahçe defansının arkasında alanlar bulabilir. Bu alanları kullanabilecek oyuncu tiplemesi seçimi de önemli. Beşiktaş’ın geçen seneki takım alışkanlıklarında bunu yapan oyuncuları hala kadrosunda. Tabii oyuncu tercihleri de bu tür maçlarda sonucu etkileyen en önemli faktörlerden birisi. Kimle, hangi taktikle, hangi stratejiyle oynayacağını doğru belirlemek derbilerin bir numaralı anahtarıdır.

        Diğer Yazılar