Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        ESTETİK operasyondan pişman olan ünlüler kervanına Fransız oyuncu Emmanuelle Beart de katıldı. Beart, Le Monde Gazetesi’ne yaptığı açıklamada “Dudaklarımı yaptırdığımda 27 yaşındaydım ve inanılmaz kötü bir operasyon oldu. Tek kelimeyle felaketti” diye konuştu. 80’li yıllarda dünyanın en güzel kadını unvanını taşıyan ünlü yıldız geçirdiği çok sayıda estetik ameliyatın ardından yüzünde eski güzelliğine ait hiçbir şey kalmadığını, hevesi olanları estetik operasyonlara karşı bilinçlendirmek için bütün gücüyle çalışacağını söylüyor. Gerçekten ihtiyacı olmayanlar estetik operasyonlardan kaçınmalı mı? Operasyonlar başarılı dahi olsa, yaptıranlar bir süre sonra geri dönüşü mümkün olmayan bu değişikliklerden pişmanlık mı duyuyor? Farklı görüşlerle bugünün polemiğinde...

        ‘Pişman olanların algısı bozuk, en iyi ameliyatı bile beğenmiyorlar’

        Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet KARACALAR:

        GENÇLEŞMEK aynı zamanda bir yatırımdır. Sosyal hayatta, özel hayatta artıları vardır. Pişmanlıklar ne zaman görülüyor? Beden imaj algısı bozukluğu olan bir grup var. Bedenlerinde olmayan sorunları varmış gibi hissediyorlar. Bu kişilere yüzde yüz başarılı bir ameliyat da yapsanız “Evet burnum güzel oldu ama şurası var” derler. Bu kişiler özellikle ergenlik çağında bedenleriyle ilgili çevresel takılmalar yaşarlar: “Şişmansın, burnun büyük, kulakların kepçe” gibi. Bedenlerine karşı hassas olurlar, anoreksik olurlar ama hâlâ şişman görürler, durmadan estetik ameliyat yaptırırlar. Bu tür münferit olaylar olumlu yansımaları gölgelememeli.

        ‘Pişmanlık çok, geri dönüş yok’

        Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ziya ŞAYLAN:

        HEP söylüyorum, başına gelecekleri bilmeyen mutlu olmaz. Jane Fonda da benzer bir kampanya başlattı, “Protezlerimi çıkartıyorum, artık içeriden bir şey yaptırmayacağım, yaşlılık da güzel” dedi. Çok kötü komplikasyonlar oldu, ölümler dahil. Türkiye’de de çok yaygınlaştı bu kötü ameliyatlar. İnsanlar korktular. ABD bunu tartışıyor, estetik ameliyatlarda% 1 komplikasyon bile fazla, %0 olmalı diyorlar. Bu nasıl mümkün olacak? Ameliyatsız yöntemlerle. Her şeyi kök hücreyle, lazerle yapacağız. Estetik ameliyatların oranı şu an %24, bunu %3’e çekmeyi planlıyorlar. Pişmanlık riski çok, geri dönüşü yok. Ama botoksun, dolgu maddelerinin geri dönüşü var. 3-4 sene sonra başa dönüyorsunuz, beğenmezseniz tekrar yaptırıyorsunuz.

        ‘Kaybettiklerimi estetikle geri aldım’

        Oyuncu Berna LAÇİN:

        BANA “Neden göğüs ameliyatı oldun?” diyorlar. Geçmişteki görüntümle bir fark var mı? Birileri yazmasaydı kimse anlamayacaktı. Bu tamamen benim kendimle ilgili bir sorunum. Kostümü daha iyi taşımam için gerekliydi. Çocuk doğuruyorsunuz, eski formunuzu kaybediyorsunuz. Estetiğe karşı değilim, insanın kaybettiklerini aynen yerine koymasına yardımcı olmaktan yanayım. Neden mutsuz dolaşayım? Sanki gidip Pamela Anderson göğüsleri yaptırdım! Yüzümün bir formu var, onu kaybedersem kaybettiklerimi yerine koyacağım. Göze batan, deforme olmuş yerleri düzeltmek, eski görünüme kavuşmak için estetik kullanmaktan yanayım. Başka yüze bürünmeye karşıyım ama kaybettiklerimizi geri alabiliriz.

        Diğer Yazılar