Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        “AK Parti iktidardan gitmemek için her şeyi yapar” diyen bir kesim var. Bunların iddialarıyla karşılaştığımda genelde “Yok daha neler” diyerek üzerinde durmazdım.

        Bir zamanlar AK Parti’nin yasama faaliyetlerinde çok önemli görevler üstlenmiş Prof. İzzet Özgenç’in, dün Twitter hesabından yaptığı açıklama, herkes gibi beni de şaşırttı ve ürküttü.

        PROF. ÖZGENÇ: OHAL'E HAZIRLIKLI OLUN

        Şöyle dedi:

        “Türk Lirası’nın yabancı paralar karşısında süregelen değer kaybı, ‘AĞIR EKONOMİK BUNALIM’ sonucunun ortaya çıkacağı süreci başlatmıştır. Bu nedenle kaçınılmaz görünen ağır ekonomik bunalım sebebiyle OLAĞAN ÜSTÜ HAL ilanına (Anayasa Md. 119) toplum olarak hazırlıklı olmalıyız.”

        OHAL ilanı fısıltı gazetelerinde, kulaktan kulağa dolaşırken, bir zamanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yasama alanında danışmanlık yapmış bir hocanın bu açıklaması doğal olarak kamuoyunun gündemine oturdu.

        Kamuoyunda bazıları hocanın hala Cumhurbaşkanı ile yakın çalıştığını zannediyor. Oysa öyle değil. Uzun süredir kopuklar.

        Hoca arka arkaya açıklamalar yapmak zorunda kaldı. "Kimsenin ya da herhangi bir kurumun adına bu açıklamayı yapmıyorum" dedi.

        Peki neden bu açıklamayı yaptı?

        NEDEN İNSANLARA AÇIKLAMA YAPILMIYOR?

        REKLAM

        Ülke ekonomik krizle boğuşurken, güven ortamı bu nedenle kötüyken, insanlar “Ne olacak böyle” diye herkese sorarken, OHAL söylentilerinin ayyuka çıkmasına rağmen, ekonomi kurmaylarının, iktidar sözcülerinin tek bir cümle açıklama yapmaması bana göre büyük hatadır.

        Zaten ülkede uygulanan ekonomi politikasına dair iktisadi resmi bir açıklama, yazılı bir doküman bulanamıyor.

        Ekonomiden sorumlu Bakan Sayın Nureddin Nebati, Allah’tan Sevilay Yılman’la sohbet etti de, oradan piyasa biraz ekonominin geleceğine dair olumlu bir şeyler öğrendi.

        Yoksa hala ekonominin yol haritası, milletin ne zaman rahatlayacağına dair resmi bir açıklama, bir belge yayınlanmış değil.

        HER AKŞAM EKRANA ÇIKMALARI GEREKİR

        Madem bu politikayla ülkenin düzlüğe çıkacağına inanılıyor, neden göğsünü gere gere konuşmuyor bakanlarımız, danışmanlarımız, bürokratlarımız?

        Bir siyasal iletişimci olarak önerim, her gün bir televizyon ekranına çıkılmalı, ülkeye umut verilmeli, karamsarlık giderilmeli, geleceğimizin nasıl olacağı, milletin ne zaman refaha kavuşacağı anlatılmalıdır.

        Yeni ekonomi politikasının ülkeye ve dünyaya anlatılması gerekiyor ki, güven ortamı oluşsun ve yatırım yapılsın.

        Neden yapmıyorlar? Akıl alır gibi değil.

        OHAL, AK PARTİ’NİN EN BÜYÜK HATASI OLUR

        OHAL konusunda şunu söyleyerek yazıyı bitireyim.

        Prof. İzzet Özgenç, OHAL fikrini birilerinin kafasından geçirdiğini bildiği için mi yazdı bilmiyorum.

        Ancak dediği gibi Anayasa’da karşılığı var diye, ağır ekonomik bunalım gerekçesiyle OHAL ilan edilirse, bu AK Parti’nin siyasi tarihinde yapacağı en büyük hata olur.

        Şu ana kadarki en büyük hatası, İstanbul seçimlerinin tekrar edilmesine neden olan politikasıydı. OHAL ilanı bundan çok daha öte bir hata olur. AK Parti’yi siyasetten tamamen siler.

        Hatta sadece AK Parti’nin geleceğini değil, muhafazakar insanların siyasetteki geleceğini etkileyecek bir kırılma noktasına neden olur.

        Çünkü seçimle gelip, "İktidarda kalmak için her şeyi yaparlar" iddiası, OHAL ilanıyla tüm camianın üzerine yapışır.

        Aklından geçiren dahi varsa bunu unutsun!

        Diğer Yazılar