Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Millet İttifakı yoluna 6 parti ile devam edebilecek mi sorusunun cevabı henüz net değil.

        Ben bir yıldan fazladır verilen ortak emek ortadayken son dakikada İYİ Parti’nin kendi yoluna gitmesinin küçük bir olasılık ve yanlış bir tutum olduğunu düşünsem de böyle bir ihtimal var.

        Unutmayalım 2018’de de Meral Akşener parti yetkili kurullarına danışmam gerek demişti ve ortak aday projesi orada bitmişti.

        Sayın Akşener dün geceden beri partisinin ileri gelenleri ile uzun toplantılar yapıyor, GİK toplantısının ardından işin rengi ortaya çıkacak.

        Dünden beri çeşitli kulisler paylaşılıyor, 6 liderin toplantısının içeriğine dair bazı senaryolar dillendiriliyor.

        Farklı partilerden birçok isimle görüştükten sonra partilerin perspektifine göre küçük farklılıklar da gösterse ortaya genel olarak şöyle bir tablo çıkardım:

        Temel Karamollaoğlu’nun ev sahibi olarak konuyu açması ile Kemal Bey’in ismine diğer 3 parti genel başkanı destek verirken Sayın Akşener partisinin yetkili kurullarını gösterip şerh koyup onlara danışması gerektiğini söyleyince ortam geriliyor.

        Davutoğlu söz alıyor

        Bunun üzerine sözü Sayın Davutoğlu alıyor ve epey uzun bir konuşma yapıyor. O konuşmada verdikleri emekten, sürecin hassasiyetinden, üzerlerine düşen sorumluluktan bahsediyor ve genel itibarı ile Kılıçdaroğlu’nun adaylığının desteklenmesi yönünde bir resim çiziyor. Bu arada tansiyonu düşürücü, Sayın Akşener’i onore edici bir üslup kullanıyor.

        REKLAM

        Konuşma sürerken namaz vakti geliyor ve isteyen ibadetini yapmak için masadan kalkıyor. O sırada oluşan ara ile tansiyon düşüyor.

        Geri döndüklerinde Sayın Davutoğlu konuşmasını biraz daha sürdürüyor. Bir sonuca varmak için pazartesi günü yeniden toplanılması fikrini ortaya atıyor.

        Meral Hanım kişisel olarak Kemal Bey’in adaylığı ile ilgili bir itirazda bulunmuyor, aksine olumlu bir havada konuşuyor ancak topu partisinin yetkili kurullarına atıyor.

        Deva ve Gelecek Partilerindeki genel kanı Kılıçdaroğlu’nun adaylığı ile ilgili bir sorun yaşanmayacağı, Sayın Akşener’in prosedür gereği partisinin kurullarını çalıştırdığı, pazartesi bu düğümün çözüleceği yönünde.

        Ancak İYİ Parti cephesindeki atmosfer böyle değil. Partinin kayda değer bir kısmı itirazını koruyor ve gerekirse kendi yollarında gitmeleri gerektiğini savunuyor.

        Ancak kendi yollarında gitmek ne demek?

        Masaya getirdikleri Ekrem İmamoğlu ve Yavaş’ı İYİ Parti’nin adayı olarak çıkarmak mı? Başka bir isim önermek mi?

        İlk seçenek imkansız. CHP’li belediye başkanlarını İYİ Parti’nin aday göstermesinin prensip olarak mümkün olmadığını malum röportajda Sayın Cihan Paçacı da hatırlatmıştı, kaldı ki zaten iki belediye başkanı da böyle bir şeyi kabul etmeyecektir.

        Kılıçdaroğlu çekilir mi?

        Yeni bir isim öneriyor mu İYİ Parti? Hayır henüz böyle bir isim yok.

        Peki bu saatten sonra, 4 lider desteklemişken Sayın Kılıçdaroğlu çekilebilir mi?

        Bu saatten sonra çekilirse herhalde artık evine torun sevmeye çekilir.

        Dolayısıyla her açıdan geldiğimiz durum tüm taraflar için bir kaybet-kaybet durumu.

        Millet İttifakı henüz aday ortaya çıkmadan yara almış görünüyor. Bu saatten sonra kim çıkarsa çıksın canı gönülden ve coşkuyla çıkıyor olmayacak.

        Diğer Yazılar