Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        2011 yılında başladılar buluşmaya..

        Kimler?.. Sanayiciler ile akademisyenler..

        Birbirlerini öyle sevdiler ki, 8 yılda tam 8 kez bir araya geldiler.

        Bu işin mimarı İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İOSB) idi. Sanayi-Üniversite işbirliğini öyle güzel büyüttü ki, bu seneki son “yenilik ve gelişimi” hedefleyen toplantılarda tam 127 görüşme yapıldı. Ege Bölgesi’ndeki üniversitelerden 36 akademisyen, 37 firmadan 61 sanayi temsilcisi ile buluştu. Yeni fikirler konuşuldu, mevcut projeler geliştirildi.

        İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Üniversite-Sanayi Eşleştirmesi (ÜSE) 2018’e Manisa Celal Bayar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi kayıtlanırken; etkinlikte EBİLTEM TTO’nun yanı sıra, Dokuz Eylül Teknoloji Transfer Ofisi (DETTO), İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Teknoloji Transfer Ofisi (Atmosfer TTO), İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi, Yaşar Üniversitesi Bilgi ve Teknoloji Transfer Ofisi, KOSGEB ve İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (İKÇÜ SEM) yetkilileri de yer aldı.

        TEKNOLOJİ VE BİLGİ TRANSFERİ

        Bu çalışmaları çok önemsiyorum.

        Çünkü, akademinin bilgi birikimi sanayiye aktarılıyor. Böylece sanayi kollarında yeşerecek yeni ürünlerin Türkiye’yi ileri taşıması sağlanabiliyor. Karşılıklı işbirlikleri ile teknoloji ve eğitim transferleri de gerçekleştiriliyor. Ayrıca, sanayicinin eksikleri saptanarak, üniversitelerden işgücü anlamında da destek alınıyor.

        Hilmi Uğurtaş
        Hilmi Uğurtaş

        Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Uğurtaş, konunun böylesine önem kazanmasında ve ilerlemesinde başrolü oynuyor. Uğurtaş, sanayi ve üniversite işbirliğine her zaman ciddi önem veren bir isim. Bu yakınlaşmayı sadece toplantılarda bırakmıyor, yıl içinde çeşitli fırsatlarla eyleme de döküyor.

        Türkiye’ye örnek olarak gösterilmesi gereken söz konusu çalışmayı, hız kesmeden devam ettirmelerini dilerim.

        ***

        Senin kokun nasıl acaba?

        - Kendi adını taşıyan parfümün tanıtımına katılan 190 milyon dolarlık servetin sahibi Kim Kardashian’a, 160 milyon dolarlık servete sahip olan kocası Kanye West’in nasıl koktuğu sorulmuş, o da “Para gibi kokuyor” cevabını vermiş.

        Kim Kardashian-Kanye West
        Kim Kardashian-Kanye West

        - O soruyu bir de kocana sormak lazım aslında, sen ondan daha zengin olduğuna göre, acaba o senin kokunu nasıl tarif edecek, çok merak ediyorum doğrusu!..

        ***

        Bari bu konuda yalan söylemeseydin

        - İspanya’da Granada Üniversitesi’nin yaptığı araştırmaya göre, insanlar yalan söylediklerinde burunları uzamıyormuş, aksine burun uçları soğuyormuş ve büzülüyormuş.

        - Ulen Pinokyo, yıllardır bize yalan konusunda bile yalan söyledin ya, burnun kopsa yeridir vallaha!..

        Diğer Yazılar