Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın’ı Radyo Trafik’te dinledim. İlginç açıklamalarda bulundu. Mesela, İzmir’de trafik polisleri haricinde kesilen cezalarda Türkiye rekoru kırdıklarını anlattı. Aldıkları önlemlerle ölümlü trafik kazalarını İzmir’de yüzde 21 oranında azalttıklarını kaydetti.

        Aşkın, bin trafik polisi ile 4.5 milyon nüfuslu kentin yönetimini üstleniyor. Tabii, bu rakamlar oransız. Nüfus yüksek, trafik polisi sayısı ise yetersiz. O yüzden, Aşkın trafiği kendine dert edinmiş durumda. Amaçlarının ceza kesmek değil, insan hayatını korumak olduğunu sıkça vurguluyor, fakat polis sayısı yetersiz olunca başka çarelere de başvuruyor.

        ÖNCELİK HAYATIN, ÖNCELİK YAYANIN

        Ölümlere ve yaralanmalara neden olan; trafiği tehlikeye düşürmek, ışık ihlali, emniyet kemeri takmamak, kask takmamak, tehlikeli park olmak üzere 5 ağır trafik ihlaline trafikte görevli olmayan polisleriyle müdahale ediyor. Bu ekipler, şu ana 78 bin adet trafik cezası uyguladılar.

        İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın
        İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın

        İzmir’de ilk olarak motosiklet, ikinci olarak da yaya ölümleri yüksek. Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla 2019 yılının “Yaya Öncelikli Trafik Yılı” ilan edildiğini belirterek, bu kampanyaya bütün güçleriyle katıldıklarını söyledi. Geçen yıl alınan tedbirlerle İzmir’de yaya ölümlerini yüzde 35 oranında azalttıklarını da ifade etti. Bu oranın bütün ölümlü kazalarda yüzde 21 olduğuna dikkat çekerek, Türkiye genelinde iyi bir durumda olduklarını da sözlerine ekledi.

        HEDEF KAZALARI YÜZDE 50 AZALTMAK

        İzmir’deki bir diğer sorun da, motosikletlilerin Türkiye ortalamasının üzerinde kazaya karışmaları. Şehirde trafiğe kayıtlı 250 bin motosiklet var. Alınan tedbirler sayesinde kask takma oranı yüzde 95’in üzerine kadar çıkarıldı. Bu arada, alkollü araç kullanma oranı da epey düşürüldü. Aşkın’ın en büyük amacı, trafik kazalarını bu yıl yüzde 50 oranında azaltabilmek..

        Şurası gerçek ki, trafikteki kayıplar ülkemizde terörden daha etkili. Trafik kültürünün çok düşük seviyede olması, bu terörün en ciddi tetikçisi.. Trafik bilinci ve kültürü yüksek ülkelerde, bu rakamlara asla rastlanmıyor. O yüzden, özellikle daha çocuk yaşlardan trafik kültürünü verebilmemiz, küçüklerimizi okullarda ciddi şekilde eğitmemiz şart. Yoksa, yüzeysel çabalarla bir sonuca varmamız mümkün olamaz.

        REKLAM

        ***

        Ne yapsın garibim

        -Fenerbahçe'nin Faslı futbolcusu Nabil Dirar, önceki akşam sarışın bir güzelle Ulus’ta görüntülenmiş, ikili birlikte yemek yedikten sonra gözlerden kaybolmuş.

        -Ne yapsın garibim, ligde başarı yok, Avrupa’da başarı yok, o da kahırdan kendini gecelere atıyor işte!..

        REKLAM

        ***

        İyi ki o kadarla kaldı

        - Ahmet Kural, şarkıcı sevgilisi Sıla’ya şiddet uyguladığında "Meslektaşım Sıla'yı bir kadın olarak ayakta alkışlıyorum ve yaşadığı bu korkunç olayda sonuna kadar yanında olduğumu haykırmak istiyorum" diyen Sertab Erener, önceki akşam konserine gelen Ahmet Kural’ı sarılıp öperek karşılamış.

        - İyi ki sadece öperek karşılamakla kalmış, devamını getirmemiş, yoksa sahneden Sıla’ya verip veriştirebilirdi de!..

        Diğer Yazılar