Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        “Onlar bize gelemiyorsa, biz onlara gideriz” diyorlar ve gitmeye devam ediyorlar.

        Kim böyle diyor ve gidiyor..

        Bunu diyenler İzmir Devlet Senfoni Orkestrası sanatçılarından oluşan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu..

        Şimdi yine yollara düşüyorlar.

        18 Mart Pazartesi günü Diyarbakır ve Şanlıurfa’yı ziyaret edecekler.

        22 Mart’a kadar oralarda kalıp, okullarda Eğitim Konserleri verecekler.

        Bu konserler, topluluk üyelerinden Gündüz Öğüt (keman), Sonat Onur Yaşlıçam (keman), Betül Yıldıztekin (viyola) ve Başak Yalçın (viyolonsel) tarafından gerçekleştirilecek.

        Bunun için aylardır hazırlanıyor.

        Gündüz Öğüt ve ekip arkadaşları...
        Gündüz Öğüt ve ekip arkadaşları...

        Onlar sayesinde Diyarbakır ve Şanlıurfalı binlerce çocuk ve gencimiz belki hayatlarında ilk kez Devlet Sanatçıları’yla tanışıp, canlı bir konser izleme olanağı bulacak.

        MEMLEKET EVLATLARIYLA BULUŞMALILAR

        2004 yılında keman sanatçısı/yazar Gündüz Öğüt tarafından kurulan Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu, bu güne kadar İzmir, Aydın, Manisa, Denizli, Balıkesir, Muğla, Afyon, Çorum, Kocaeli, Adana, Gaziantep, Hatay, Muş, Ağrı, Ardahan il, ilçe ve köy okullarında yüzlerce eğitim konseri yaparak, on binlerce öğrenciyi çok sesli müzikle buluşturup, keman, viyola ve viyolonsel ile tanıştırdı.

        Dünya müziklerinden örnekler çalınan eğitim konserlerinde, ayrıca film müzikleri, türküler ve okul şarkılarını da seslendiren topluluk, çalgılarını da öğrencilerin ellerine vererek ilk seslerini çıkarmalarını sağlıyor.

        Anadolu Yaylı Çalgılar Topluluğu’nun kurucusu Gündüz Öğüt’ün en büyük ideali, ülkedeki tüm devlet sanatçılarının salonlarından çıkarak çevre il, ilçe ve köy okullarına gitmeleri ve memleket evlatlarını hak ettikleri kaliteli sanatlarla buluşturup tanıştırmaları.

        Öğüt’ün bu görüşüne yüzde yüz katılıyorum.

        Sanatçılar salonlardan çıkmalılar ve Türkiye’nin her köşesine sanatlarını yaymalılar.

        Atatürk’ün dediği gibi, sanattan ve sanatkardan mahrum kalan milletler, tam bir hayata sahip olamazlar çünkü..

        REKLAM

        ***

        Öyle suskun kadın bulunur mu ki

        Londra'da yaşayan 32 yaşındaki Anna Bey, kadınlara yüksek sosyete yaşamı ve zengin eş bulma konusunda verdiği tavsiyeleri gelire çevirmiş, “Zengin Koca Bulma Okulu”nu kurmuş. Anna, milyoner erkeklere ulaşmak için kadınlara şu 5 yolu önermiş: 1-Ne iş yaptığını sakın sormayın.. 2-Zengini etkilemeye çalışmayın.. 3-Serveti hakkında soru sormayın.. 4-Paranız hakkında konuşmayın.. 5- Tanıştığıma memnun oldum demeyin..

        İyi hoş da.. Anna hanım, bu soruları sormayacak kadar meraksız, suskun ve konuşmayan kadını nereden bulacak, onu da düşündü mü acaba!..

        Diğer Yazılar