Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bunu söyleyen Mevlüt Kaya.. Yani Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya.. Neden böyle diyor peki.. Demesi şundan..

        Çünkü Kaya,her zaman sektör için pozitif bakış açısında olan bir başkan.. “İnadına üretim, inadına ihracat” mottosuna sarılmış durumda.. Türkiye’nin başka şansı olmadığı belirterek, üretime ve ihracata inanıyor. İçinde bulunduğumuz bu tür krizlerden çıkmanın olmazsa olmazının ihracat olduğunu savunuyor. İthal girdisi olmayan Türk doğal taş sektörünün ise, bu tür krizlerde daha bir anlam kazandığını vurguluyor. Bu kriz ortamında doğal taş sektörünün ülkemize, ekonomimize ilaç olacağını ifade ediyor. Çünkü hiçbir ithal girdisi yok, tümüyle yerli üretim.

        Kaya’nın bu görüşlerine katılmamak mümkün değil tabii.. Sonuna kadar haklı, sonuna kadar doğru bir bakış açısı.. Şimdi önümüzde yeni bir heyecan daha var.Türkiye’ye yıllık 2 milyar dolar döviz kazandıran Türk doğal taş sektöründe, dünyanın en büyük fuarlarından olan MARBLE İzmir Fuarı’nın 27-30 Mart tarihleri arasında 25. kez kapılarını açacak olmasının heyecanı ve gururu yaşanıyor.

        Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya
        Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya

        Dünya doğal taş rezervlerinin yüzde 35’ine sahip olan Türk doğal taş sektörünün şovuna sahne olacak olan MARBLE İzmir Fuarı’nda dünyanın her yerinden sektör profesyonelibir araya gelecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından düzenlenecek fuarda binlerce renk ve desende doğal taş örneği, en son teknoloji iş ile mermer makineleri ve makine sarf malzemeleri sergilenecek. Gerçekleşecek ikili görüşmeler ise hem kent hem ülke hem de ihracata katkı sağlayacak.

        Bu yıl 25. yaşını kutlamaya hazırlanan MARBLE İzmir Fuarı’na başından bu yana katıldığını ifade eden Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “Bizim sektörün en iyi tanıtımı fuarlarda yapılır. Doğal taş alıcıları taşa dokunarak almayı tercih eder, o nedenle doğal taş sektöründeki firmalarla dünyanın dört bir tarafındaki fuarlara katılarak Türk doğal taşını tanıtıyoruz. Bu yıl MARBLE İzmir Fuarı sektörümüz açısından çok daha büyük ve özel bir anlam taşıyor. MARBLE İzmir Fuarı’nın çeyrek asra ulaşmasının mutluluğunu yaşıyoruz. 25 yıldır kesintisiz MARBLE İzmir Fuarı’na katılan birisi olarak, 25 yılda MARBLE İzmir Fuarı’nın ve Türk Doğal taş Sektörünün kaydettiği gelişimi görmüş, yaşamış, hatta tabiri caizse çorbada tuzu olan biri olarak MARBLE İzmir Fuarı’nın ulaştığı seviyeden dolayı büyük gurur ve mutluluk duyuyorum” diyor.

        Tabii şunu da açıkça belirtmeliyiz. MARBLE İzmir Fuarı sadece Türkiye’nin doğal taş ihracatına katkı sağlamakla kalmıyor,İzmir’in turizm, kültür, ticaret hayatına da büyük destekleri oluyor. Her yıl İzmir ekonomisine 100 milyon dolar katma değer sağlıyor. Doğal taş sektörünün bu aralar heyecan içinde olmaları çok doğal yani..

        ***

        Sürprizden bıkmadınız mı?

        Gelecek sezonun transfer listesini şimdiden hazırlamaya başlayan ve takımı gençleştirmek isteyen Fenerbahçe, sürpriz bir golcü bulmuş.

        Eyvah.. Bu sezon sürpriz transferler yüzünden küme düşme şoku bile yaşandı, demek ki seneye de aynı film izlenecek!..

        REKLAM

        ***

        O 5 madde bizim için çerez

        ABD’nin saygın Yale Üniversitesi’nde verilen ‘Mutlu Yaşam’ dersi, okulun 317 yıllık tarihinde en çok ilgi gören ders olmuş, dersi veren Profesör Laurie Santos, mutluluğun formülünü 5 maddede özetlemiş:1- Her gün minnet duyulanların listesini çıkarmak.. 2- Günde 8 saat uyumak.. 3- Her gün 20 dakika egzersiz.. 4-Aile ve arkadaşlarla zaman geçirmek..5- Sosyal medyaya az zaman ayırmak..

        Amerikalılar da çok beceriksizler vallaha, şu basit 5 maddeyi bile yan yana getirip mutlu olamıyorlar. Ya bizim gibi 15 maddeyle bile mutlu olunamayan bir ülkede yaşasalar ne yapacaklar!..

        Diğer Yazılar