Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bu köprü yıllardır konuşuluyor, ancak zaman zaman yapılan hamlelere rağmen, bir türlü gerçekleştirilemedi. İzmir-Selanik arasında gemi seferlerinin başlatılması şimdi yeniden gündemde.. Ve o köprünün mimarlığını da, Konak Belediye Başkanı Mimar Abdül Batur üstlenmiş durumda..

        Başkan Batur, konuyla ilgili görüşmeler yapmak üzere Türkiye’ye gelen Selanik heyetini geçtiğimiz günlerde makamında ağırladı. Projenin yıllardır hep gündeme geldiğini, ancak bir türlü hayata geçirilemediğini anlattı. Artık, bunu başarmak istediklerini, iki şehir arasındaki bağı kuvvetlendirmeyi amaçladıklarını söyledi.

        HER İKİ GÜNDE BİR GEMİ

        Batur’un turizm atağı, anladığım kadarıyla yalnızca Selanik ile kalmayacak.Bosna ve Romanya da Batur’un hedefinde. Tabii ki seferlere yönelik hamlelerin karşılıklı olması gerek. Sadece İzmir’in isteği bunun için yeterli değil. Fakat, Yunanistan da aynı İzmir kadarhevesli ve arzulu.. İki ülke arasında seferleri devreye sokmakisteyen Levante Ferries Denizcilik’in Ceo’su ArmatörYorgos Theodosis, seferler başladığı takdirde Konak’ın her iki günde bir gemiyi ağırlayacağına dikkat çekti. Bu hatta Bosna, Romanya, Almanya gibi başka pazarları da dahil etmeyi düşündüklerini söyledi.

        İZMİR'E ÖNEMLİ KATKI SAĞLAR

        Proje gayet güzel. Eğer gerçekleşirse hem İzmir, hem Selanik çok kazançlı çıkar. Theodosis’in şirketi, dünyadaki hemen hemen bütün tur operatörleri ve acentelerle işbirliği yapıyor. Şimdi onlarla da bu hat üzerinde konuşup, buraya daha çok turist getirmek için görüşmeler yapacak. Levante Ferries Genel MüdürüEpstratios Apergis de söz konusuprojeden umutlu. Bu girişimin başarılı olması halinde yerel halka ve civar bölgeye yarar getireceğini vurguladı.

        Gerisi, iki tarafın bundan sonra atacağı kararlı adımlara bağlı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ciddi bir yola çıktı, umarım sonucu da yakalar ve İzmir’e önemli bir katkı daha sağlar.

        Diğer Yazılar