Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kısa süre önce Beyaz Saray’daki işinden yeni kovulan Omarosa Manigault Newman televizyona çıkıp "Beyaz Saray’da ülkeyi Trump’a karşı korumak için çalışan bir grup insan var" dediğinde kadının kendi yazdığı kitabı çok sattırmak için böyle konuştuğu yorumları yapılmıştı. Ama Bob Woodward, ‘Korku’ adlı kitabında durumun tam da böyle olduğunu anlatınca durumun aslında vahim olduğu sonunda anlaşılmaya başlandı.

        En son olarak da bir Beyaz Saray çalışanı, New York Times’a gönderdiği imzasız yazıda, Beyaz Saray’da işlerin aslında ne kadar vahim olduğunu ve insanların Trump’a karşı ülkeyi korumak için çalıştıkları ve onlar olmasa ülkenin Trump tarafından tehlikeye atılacağını anlattı. Durumun böyle olduğu ortaya çıkınca seçilmiş başkanın yerine başkalarının ülkeyi yönetmekte olduğu konuşuluyor artık Washington’da.

        Trump bu yazının çıkmasına gayet tabii ki çok öfkelendi. New York Times, yazı imzasız çıkmış olsa bile kendilerinin yazanı tanıyıp bildiklerini ama bunu açıklamayacaklarını söyledi. Beyaz Saray ise bunun vatan hainliği sayılacağını açıklıyor.

        Anayasanın 25’inci maddesine göre başkanın görevden alınmasının da tartışıldığı Beyaz Saray’daki şu anki durumu tam anlamak için Bob Woodward’ın yakında piyasaya çıkacak kitabının içeriğine biraz bakmak gerekiyor.

        Bob Woodward gazeteci arkadaşı Carl Bernstein ile birlikte Watergate olayının peşine düştüğünde olay henüz medyaya yansımamıştı bile. Basit bir hırsızlık olayı olduğu düşünülüyordu başta. Onlar olayın üzerine yüklendikçe iş büyüdü ve sonunda Başkan Nixon’un istifasıyla sonuçlandı.

        Bob Woodward hala daha Washington Post gazetesinde ama yıllardır aktif, gündelik gazetecilik yapmıyor. Gazetede odası var ama daha çok başkanlar ve Beyaz Saray hakında kitaplar yazıyor. Bugüne kadar sekiz başkan hakkında kitap yazdı. Şimdi de hedefinde Başkan Trump var. ‘Fear’ (Korku) adlı kitap gelecek hafta piyasaya çıkıyor. amazon.com'da ön satışlarda şimdiden bir numaraya yükselmiş durumda.

        Ekonomi danışmnı Gary Cohn uluasal güvenlik riski yaratacak kararları almasın diye bazı belgeleri Trump’ın masasından gizlice alıp ondan saklamış. Beyaz Saray’daki herkes asıl işlerinden daha çok Amerika’yı ve dünyayı Trump’tan korumakla ilgili çalışıyorlar görünümü var ortada. Kendi haline bırakıldığında ne yapacağı belli olmayan, tutarsız davranışlı, normal düşünemeyen fevri bir insan olarak tanımlanıyor Başkan Trump.

        O bu kitaba da "Ne olacak benim hakkımda yazılmış bir kötü kitap daha" diye tepki verdi.

        Beyaz Saray da kitabın yalanlarla dolu bir hikaye olduğunu söylüyor konu açıldığında.

        Daha önce Michael Wolff’un ‘Fire and Fury’ adlı kitabı da çıktığında aynı tepkiyi vermişti Trump. O kitap da bestseller listesinde bir numaraya yükslmiş ve üzerinde çok da konuşulmuştu.

        Şimdi de aynı şey olacağa benziyor.

        Trump bu kitabın zamanlamasına da dikkat çekiyor ve yaklaşan ara seçimlerde kendisine zarar vermek isteyenleri suçluyor ve Woodward’ın da bir demokrat olduğunu söylüyor.

        Woodward daha önce bir başkanın istifasına yol açmış olsa da bu defa bunun kolay olacağını kimse beklemesin çünkü oy tabanı Trump’ı böyle olduğu için seviyor.

        Woodward, bu tür kitaplarını, neredyse, yüzlerce kaynakla konştuktan sonra uzun sürede yazıyor. Ancak tüm kaynaklar isim verilmesine karşı çıktıklarından Trump aleyhine konuşanların çoğunun kim olduğu belli değil. Washington'u tanıyanlar okuduklarında kimin kim olduğunu çıkarabilseler de Trump kitapta isim olmamasından yola çıkarak kitabın anlattıklarını yalan olarak damgalayabiliyor.

        Bu kitap Türkçe'ye çevrilir çevrilmez bizde de çok satacağından eminim çünkü Amerika karşıtlığı zirve yapmış olduğundan okuyucusunu çok tatmin edecek bir kitap bu.

        Kitapta Trump’ın, Esad’ın öldürülmesi emri verdiği ve Mattis’in buna uymadığı anlatılıyor. Mattis bunu dün yalanladı. John Kelly de başkana "Aptal" demediğini söylüyor...

        Diğer Yazılar