Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        FBI’ın profiling bölümünün (yani potansiyel suçlularınkişilik profillerinianaliz eden bölüm) yaptığı bir tespit var.

        Seri katiller ve aniden kitlesel şiddet hareketine girişenlerin hemen hepsinin aynı profili bulunuyor.

        Bu tür insanların çoğunluğu yalnızyaşayan, anti-sosyal kişiliğe sahip, ruhsal dengeleri yerinden oynadığı için sürekli komplo teorileri kurgulayıp kendisine düşmanlar yaratan insanlar.

        TETİKLEYEN NE OLDU?

        Bu durumdaki insanlar bir tetikleyici faktör olduğunda son günlerde Amerika'dagördüğümüz türde şiddet eylemlerine başvurabiliyorlar.

        Bu defa ki tetikleyicifaktör Başkan Trump oldu.

        Başkan Trump iktidara geldiğinden bu yana demokratları ve 'globalist'dediği Amerika'yıglobal dünyadakiilişkileri bağlamında ele alan insanları hedef aldı ve milliyetçi,şovenhatta faşist eğilimli kitleyi kendisine bağlayacak söylemler tutturdu.

        FBI’ın profilini çıkardığı türde insanlar anlayacağınız Trump’ın doğal seçmen kitlesi olarakgördüğü insanlar. şu anda Amerika'nındış politikası da iç politikaları da bu tür insanların çoğunluğu oluşturduğu bir kitleyitatmin etmek için formülle edilmiş durumda.

        TEHLİKENİN FARKINDA DEĞİL

        Trump ise kendi yarattığı bu tehlikeyi görmüyormuş gibi hareket etmeyi sürdürüyor.

        Hem demokratlar hem de kendi partisi içinde insanlar geleneksel devlet değerlerine dönülmesi gerektiğini söylüyorlar. Yakında çok önemliolan ara seçimler var. Eğer bu seçimde demokratlar kongrenin kontrolünü ele alırlar ise bu yöne gitmesiiçin Trump’ı zorlamaya çalışabilirler

        SON OLAYLARDAKİ TREND

        İlk bombalı paket her tür komplo teorisinin merkezindebulunan George Soros yollandı. Obama ve Clinton da asıl hedefin globalistler olduğunu açıkça gösterdi. Yakalanan şüphelinin minibüsüne bakınca ne demek istediğim açıkçagörülüyor zaten. Arabanın üstünü kaplamış resimlerde hedeflerde Clinton,Obama, CIA ve FBI'ın eski başkanları ile CNN var. Anlaşılan o adam kafasında Amerika'nınbu ‘düşmanlar’ tarafından teslim alındığınıdüşünmüş ve Trump da buna söylemleriyle destek verince eyleme girişmiş.

        Cumartesi günkü sinagog olayı da bu ortama bağlı gerçi Trump anti-semitik söylemde bulunmuyor ama hedef kitlesinde tetiklediği şovenhatta faşist duygular çok kolaylıkla Yahudi karşıtlığına dönüşebiliyor ve sonunda da bunlar olabiliyor.

        AnlayacağınızBaşkan Trump kısa sayılabilecek bir zamanda sosyal, siyasi ve kültürel hayatı karmakarışık etti, lafıntam anlamıyla etrafı dağıttı.

        Anlayacağınız bu durumdan kurtulabilmek için bir şans belki yaklaşanara seçim sayesinde olabilecek.

        Diğer Yazılar