Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yayın hayatına internet sitesi olarak başlayan ama sonra Washington’da bedava gazete de dağıtmaya başlayan POLİTİCO siyasi haberler konusunda şehirde Washington Post hakimiyetini bile zorlamaya başladı.

        Yayınlarında çok ilginç işler yapıyorlar. Bunun sonuncusu Başkan Trump’ın Beyaz Saray’daki çalışma hayatı ile ilgili olanıydı.

        Politico yayıncılık haklarını kullanarak Başkan Trump’ın gündelik programlarının bir dökümünü almış.

        Bunların incelenmesi sonucunda ortaya çok farklı ama bir o kadar da ilginç bir başkan profili çıkıyor.

        İŞE ÇOK GEÇ BAŞLIYOR

        Baştan şunu söylemeliyim ki Trump sanki zoraki başkanlık yapıyormuş gibi davranıyor.

        Neredeyse öğleye kadar işinin başına geçmiyor rezidans bölümünden. İşe her gün özel kalem müdürü John Kelly'le yaptığı toplantı ile başlıyor.

        Bu toplantı hiç bir zaman bir sabah kahvesi üzerine yapılamadı.

        Çünkü bu toplantının en erken başladığı saat 11.30 olarak görülüyor kayıtlarda. Saat 13.00'da başlayan toplantı bile var.

        Çok geç de kalkmıyor ama sabah saatlerinde rezidans bölümünden fazla çıkmıyor.

        Kağıt baskı gazete pek okumuyor. Eğer gazete okuyorsa bunu internet üzerinden yapıyor.

        Sabah saatlerinde en fazla vakti telefonuyla geçiriyor. Sekreterkullanmıyor kimi arayacaksa direkt cep telefonundan arıyor.

        Tabii ki tweet'ler atıyor. Bütün personeli çıldırtan ama bir türlü önleyemedikleri tweet'leri her konuda yazabiliyor. Bunların bir bölümü yüzünden başına işler de gelse bir türlü durmuyor.

        Televizyona da bağımlı olduğu söylenebilir. En fazla beğendiği kanal görüşlerine yakın bulduğu FOX haber kanalı.

        İŞADAMLARIYLA DEDİKODU

        İşadamı arkadaşlarını da aramayı çok seviyormuş, onlarla dedikodu sabah eğlenceleri arasındaymış. Onları gece saatlerinde de aramayı çok seviyor.

        Onlardan ilgisini çeken bir konu duyarsa normal koşullarda hazırlanması, düzenlenmesi bir ay sürebilecek bir konuda acil toplantının hemen o gün ayarlanmasını istiyormuş.

        Eski başkanların çalışma odalarından ayrılıp rezidansa geçme saatleri gece saatleri bulurken Trump gün içinde bolca boşluk yaratıp sıkça rezidansına geçebiliyormuş. Acil bir konu olduğunda yetkili onunla görüşmek için Oval Ofis yerine rezidansına gidiyormuş.

        Günde 9 saate yakın böylesine kendisine özele çekilme alanı yaratıyormuş, zaten çok geç başlanan bir mesai olduğundan anlayacağınız Trump’ın gün boyu başkanlık fazla yaptığı söylenemez.

        O GÜYA İŞKOLİKMİŞ

        Ama Beyaz Saray personeline göre Trump bir işkolik aslında. Çünkü o rezidansında geçirdiği zamanı bile bir iş olarak tanımlıyor. Televizyon seyretmek bile onun iş tanımına giriyor.

        Gençler ve onun taraftarları onun bu tavrını ‘cool’ olarak görüyorlar. Ben ise bu kadar önemli bir işte bir insanın bu kadar rahat olabilmesini tuhaf görüyorum açıkçası.

        Suratına bakın hiç bir yorgunluk belirtisi yok. Kendi rahatını hiç bozmuyor. Son sinagog olayı bile sürerken o dinlenme sürecini ihmal etmedi.

        Başkan Obama siyah saçlı başladığı başkanlığı bırakırken bembeyaz saçlıydı. Trump ise bence daha gençleşmiş bırakacak başkanlığı. Çünkü o bunu temelde bir oyun olarak görüyor.

        Diğer Yazılar