Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sonunda bu da oldu! Başkan Trump’ın göçmen düşmanlığı nedeniyle 7 yaşındaki bir kız çocuğu göz göre göre ölüme itildi. Dünyada göçmenlere ve mazlumlara en insancıl davranan Başkan Erdoğan yönetimine eleştiriler getiren bu yabancı ve göçmen düşmanı yönetim acaba bu korkunç olaydan sonra biraz kendinden utanmaya başlayacak mı diye düşünmüştüm. Hayır bu da olmuyor. Utanma duygularını kaybetmiş gibiler. Düşünün kızın öldüğü gün bile Trump sınıra bir duvar inşası konusunda konuşmayı sürdürebildi. Kızın ölümüyle sonuçlanan gelişmeler şöyle oldu.

        Biliyor olmalısınız. Çeşitli Güney Amerika devletlerinden kaçan mülteciler bir kervan şeklinde Amerika sınırına doğru yürüyüşe geçmişlerdi. Amaçları Amerika’ya iltica şansını denemekti. Sonunda sınıra vardılar ama sıcak havada çok zorlu bir yürüyüş oldu. Aralarında kadın ve çocukların sayısı hayli fazlaydı. Yorgun düşen küçük bedenlerin çoğunda aşırı susuz kalmaktan meydana gelen arızalar oluşmuştu.Guatemalalı kız babasıyla sınırda Amerika içindeki mülteci merkezine götürülmek için bekletilmekteydi. Birden fenalaştı. Babasının yardım çağrılarına rağmen Amerikan yetkililer duyarsızlıklarını sürdürdüler. Hemen oraya bir ambulans çağırıp yardım etmek yerine kızı 95 mil ötedeki mülteci merkezine götürecek otobüsü beklettiler.

        Claudia Maquin, ABD sınırında hayatını kaybeden kızı Jakelin Amei Rosmery Caal Maquin fotoğrafını gazetecilere gösterdi.
        Claudia Maquin, ABD sınırında hayatını kaybeden kızı Jakelin Amei Rosmery Caal Maquin fotoğrafını gazetecilere gösterdi.

        UTANMA DUYGUSU YOK GİBİ

        Sonunda insana dünyanın en güçlü ülkesinde olması imkansız gibi gelen şey de oldu. Onca imkanın arasında zavallı kız hayata veda etti. Trump biraz utanacağına ölüm haberi geldikten hemen sonra sınıra bir duvar çekmenin gerektiğini anlatan Tweet'ler attı. Bu ülkenin yakın tarihini çok iyi bilirim. Bu olay bence bir Amerikan mitinin çöküşü anlamına geliyor. Hani o özgürlükler, demokrasi, hukuk ülkesi, göçmenlerin kurduğu Amerika söylemleri vardı ya bakalım bu cinayetten sonra bu nasıl tekrarlanabilecek.

        BU BİR ÇÖKÜŞ

        Fakat çağımızda kültürün çöküşü ile birlikte utanma duygusu da çökmüş durumda. Amerika ile karşılaştırıldığında hayli fakir sayılabilecek Türkiye dışardaki yüzlerce mazlum insana yardım ediyor, milyonlarca mülteciye bakıyor, zora düşen insanlara yardımlarını sürdürüyor. Burada ise kendi yaptıklarına bakmadan bu asil ülke Türkiye’ye dil uzatanlar hala daha çıkabiliyor. Eğer bir medeniyetler savaşından söz edeceksek Türkiye bu savaşı çoktan kazanmış durumda.

        Diğer Yazılar