Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaptığı son hamleler ile Türkiye bölgede oyun oynanabilen bir ülke değil oyun kurucu olduğunu gösterdi. Başkan Erdoğan’ın son hamleleri ve ABD ile oluşturulan yeni durum büyük başarıdır ve global düzeyde Türkiye’yi hak ettiği konuma taşıyacakkadar da önemlidir.

        Bu gibi durumlarda başarıyı alkışlamakla yetinmek yerine, olabilecek tehlikelere dikkat çekmenin çok daha önemli olduğunu düşünüyorum. Çünkü böyle ortamlarda oluşabilecek yeni tehditler gözden kaçırılabilir.

        Şunu unutmayalımBaşkan Erdoğan ile Trump yeni bir sayfa açıyorlar ve bu da sürecek ama Washington'daki Erdoğan düşmanları da rahat durmuyorlar. Bunlar şehirde yeni koalisyonlar yaratarak Başkan Trump’la Erdoğan'a birlikte saldırmaya çalışacaklar. Nitekim bunun hazırlığı başlamış durumda. Ben bunları burada takip ediyorum, herkes olan biteni bilsin diye bugün bunları anlatacağım.

        GÜÇ MERKEZİ FAALİYETTE

        1- Washington’da dünyada fazla takip edilmeyenpek bilinmeyen bir asıl güç merkezi vardır.

        Trump’ın seçildiği gece M Street’teki binasında kutlama partisi düzenlenen, CIA başkanlığına Gina Haspel’in atanacağını herkesten önce öğrendiklerinde yine partiler verilen Foundation for Development of Democracies (FDD) adlı bir vakıf var. Evanjelist çevreler ile çok yakın bağlantıları olan neocon kökenli bir kuruluş bu. Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton da bu kuruluş ile bağlantılı.

        Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton
        Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton

        ERDOĞAN DÜŞMANLARI

        ABD elçiliğinin Kudüs’e taşınmasına sert eleştirileri nedeniyle Başkan Erdoğan’a düşman kesilmiş olan evanjelistlerin Trump ile bağlantısını kuran Sheldon Allison da bu kuruluş ile bağlantılı.

        Eski CHP milletvekili Aykan Aydemir, Erdoğan aleyhine faaliyetlerini bu kuruluş içinde yürütüyor.

        Başkan Erdoğan’ın son hamleleri bunlarda büyük korku ve panik yarattı.

        Hemen harekete geçip birbiri ardınaaslında Türkiye’nin ne kadar tehlikelibir ülke olduğunu anlatmaya çalışan yapıtlar yayınlamaya başladılar.

        MÜSLÜMAN KARDEŞLER KARTLARI

        Son olarak Türkiye’nin Libya’daki bazı çevrelere silah sevkiyatı yaptığı yalanını ortaya atan bir raporları dolaştı Washington’da.

        Bu kuruluş John Bolton ile birlikte Müslüman Kardeşleri global terör örgütü ilan etmek için çalışıyor. Buna Başkan Erdoğan’ın da ismini bulaştırmak amaçları. Trump ile Erdoğan’ın yakınlaşmalarıbu yüzden bunlarda büyük panik yarattı, planları bozuldu.Ama duracaklarını da sanmayalım, Pompeo da bunları dinler ve sıkça görüşür onlarla. Faaliyetlerini sürdüreceklerdir, bunu bilelim ve dikkatli olalım.

        MIKE FLYNN BAĞLANTISI

        2-Bilmem dikkat ettinizmi ama özel savcı Mueller’in bir ara Türkiye için çalışmış olan Mike Flynn’ı da soruşturmasına dahil etti. Bunun savcının esas soruşturması gereken Rusya bağlantıları ile alakası yoktu ama bir amaçla soruşturmaya dahil edildi, savcının son iddianamesinde Mike Flynn’ın aracılar vasıtasıylaTürkiye’den önemli miktarda para aldığı ve bunun bir bölümünün Trump’ın seçim kampanyasınaaktarıldığı söyleniyor.

        Şimdi Washington’da deniliyor ki Demokratlar Temsilciler Meclisi'nde hakimiyeti ele aldıklarında, yani yeni yılda, kurulacak soruşturma komisyonlarında Trump ile Erdoğan’ın son yakınlaşmasında verildiği iddia edilen bu paranın etkili olduğu iddiası ortaya atılacakmış.Bunun üzerinden hem Trump’ı hem de Erdoğan’ı vurmaya çalışacaklar, böylece son derece ilginç, yeni bir düşman cephesi ortaya çıkıyor, evanjelistlere yakın FDD ile Demokratlar arasında bir düşmanlıkcephesi oluşabilir. Bunu da bilelim ve dikkatli olalım.

        Diğer Yazılar