Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Yazının alt başlığına bakıp da "Beyni hiç oldu mu ki" veya "Olmayan bir şey nasıl kaybedilebilir" esprileri yapacak olanlara fazla diyeceğim bir şey yok. Çünkü ben bu köşede bugün 73’üncüsüne ulaşmış olduğum bu ‘panik notları’ başlıklı yazı serimde devamlı Amerikan aklının nasıl kapanmış olduğunu, 'gotik' diye adlandırdığım insan türünün davranışlarıyla nasıl bildiğimiz anlamıyla medeniyetin sonunu getirmeye uğraştığını, zaten insana karşı insafsız olan kapitalizmin buradaki en barbarik türünün insanı nasıl hiçsizleştirdiğini örnekleriyle yazıp duruyorum.

        Ama var olan düşük düzeyli beyinlerin artık tamamen iflas ettiğine dair yeni örnekler hemen her gün karşıma çıkmayı sürdürüyor.

        *

        En son örnek Beyaz Saray’da yaşandı. Bu şahit olduğum olay benim bugüne kadar Amerika hakkında yazdığım hemen her şeyi özetler nitelikteydi. Bunun için ben bunu çözülmekte olan Amerikan toplumunun şimdiki zavallı ruh halinin yeni göstergesi olarak görüyorum.

        REKLAM

        *

        Olayı anlatmaya geçmeden önce burada bana karşı örgütlü bir öldürme girişimi de var. Bunu buradan hareket edeceğim gün yazacağım tabii ki o güne kadar hayatta kalmayı başarabilirsem.

        Temmuz ayında ilk bulduğumuz uçağa atlayıp döneceğiz inşallah, beni öldürmeye yönelik bu girişimi ifşa edeceğim o yazım da ben Türkiye’ye doğru havadayken yayınlanır diye umuyorum.

        *

        Şimdi benim geri zekâlığın zirvesi olarak tanımladığım olayı anlatmaya geçebilirim artık.

        5 Haziran Cuma günü Beyaz Saray’ın bahçesinde bir basın toplantısı vardı.

        İzlemeye gelen gazeteciler oturma düzeninde bir tuhaflık olduğunu hemen fark ettiler.

        Daha önceki toplantılarda gazeteciler aralarında sosyal mesafe korunarak oturtuluyorlardı.

        Başkan Trump sosyal mesafeye ve maske takılmasına aktif olarak karşı olsa ve bunlara kızıyor da olsa basın bürosu çalışanları başkana rağmen salgının başından beri gazetecileri mesafeli oturtuyordu.

        Kim bilir sosyal mesafeye uyulduğu için Trump kaç defa fırçalamıştır yetkilileri.

        Ancak bu defa görüldü ki oturulacak iskemleler birbirlerine hayli yaklaştırılmışlardı. Beyaz Saray bu dünyada sanki bir salgın hiç yokmuş gibi bir toplantı düzenliyordu.

        Gerçi Trump’ın beyninde salgın bitmiş olarak algılansa da gerçeklerden tamamen koptuğundan bunun da fazla dikkate alınmaması gerekirdi normalde.

        *

        Ama o gün bir Beyaz Saray çalışanı başkanını nedense dinlemiş olmalıydı ki gazetecileri yakın düzende oturtmaya karar vermişti.

        Şimdi sıkı durun bu neden böyle yapıldı sorusuna Beyaz Saray’ın ne cevap verdiğini yazdığımda belki de ABD’nin acınacak haline ağlayacaksınız. Ben artık sadece gülüyorum buradaki beyinlerin bu durumuna hem de kahkahalarla. Hem gülüyorum hem de acıyorum durumlarına.

        *

        Aklı başında kalabilmiş az sayıdaki insanın sürekli uyarmasına "Yapmayın" demesine rağmen o gün gazetecilerin riske atılarak oturtulmasına verilen resmi gerekçe şu:

        "Bu şekilde çok daha güzel görünüyor..."

        Gördünüz mü Amerikan gotiğinin zavallı beyin yapısını.

        Salgın ortamında insanların hayatını riske, sadece güzel göründüğü için, rahatlıkla atabiliyor.

        Kuaföre gitmek için saatlerce araba sürüp yan eyalete geçebilen, açılma oldu diye ilk iş olarak kalabalık salonlara bowling oynamak için maskesiz gidebilen gotik toplumun insanı o cevabı veren mahluk da.

        Eminim güzel görünsün diye başkanı istemiştir ondan bunu yapmasını.

        Dünyanın en büyük nükleer gücüne, ekonomisine sahip olan Amerika bu beyinler tarafından yönetiliyor görün işte.

        Anlayacağınız dünyamız büyük tehlike içinde.

        Trump tekrar seçilirse tehdit sürecek. Toplum bu halde olduğundan seçileceğini de düşünüyorum çünkü her toplum layık olduğu lider tarafından yönetilir.

        Gotik topluma da Trump çok uyuyor.

        Diğer Yazılar