Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HER ne kadar ilk akla gelen Türkbükü ve Yalıkavak olsa da her zevke ve bütçeye hitap eden onlarca beldesi vardır Bodrum’un.

        Bunlardan biri de Yalı. Yani Yalıköy ve Yalıçiftlik tarafı.

        Yalı’ya yolu düşmemiş hatta adını bile duymamış o kadar çok kişi var ki. Bu Yalı tarafı müdavimlerinin şikâyetçi oldukları bir durum değil aslında. Çünkü buraların Bodrum’un özünü kaybetmeye başlamış diğer koylarına benzemesini asla istemiyorlar.

        “Bodrum içinde bir başka Bodrum” gibi geliyor bana Yalı. Sanki biraz Datça, biraz da Selimiye karışımı... İnanın taşıdığımın farkında olmadığım tuhaf bir Bodrum yükünü daha yoluna saptığımda atıyorum sırtımdan.

        Bu arada dünyanın en lüks otel zincirlerinden Four Seasons Hotels & Resort’un bu koyda bir otel açma hazırlığı içinde olduğunu da belirteyim.

        HER ZEVKE VE BÜTÇEYE

        Koyun orta yeri çarşı. Burada pek çok otel, motel, pansiyon ve restoran var. Bu özelliğiyle günübirlikçilerin çekim merkezi.

        Öyle süslü püslü mayokini ve pareolarla ya da renkli güderi ayakkabı ve ütülü keten gömleklerle salınan hanımlar ve beyler yok.

        Arabayı sağa çekip tüm gününü plajda geçiren aileler de var, sakin bir yaz tatili için 15 gün kendilerini bu koya kapatanlar da.

        Hasan Restaurant & Beach koyun hem gece hem de gündüz en popüler mekânlarından.

        Koyda toplam üç otel var. Bunlardan Latanya Hotel, 4 yıldızlı ve gayet makul fiyatlı iyi bir aile oteli.

        Diğerleri ise koyun iki yamacında bulunan Kempinski Barbaros Bay Bodrum Hotel ile Club Med Palmiye Bodrum Fransız Tatil Köyü. Farklı konseptteki bu iki otelin buluştuğu tek ortak nokta deniz.

        YERLİ VE YABANCI TURİST FARKI

        Fransız Tatil Köyü’ne şöyle bir baktım da tatil deyince yabancı turistlerle aramızda ciddi bir anlayış farkı var.

        Nedir bunlar?

        Bir kere bizlere tatilden sonra mutlaka bir tatil daha lazım, zira tatilde dinlenmiyoruz. Bilakis yoruyoruz kendimizi.

        Mesela tabağımızı tıka basa dolduruyoruz. Yabancı ise yiyeceği kadar alıyor tabağına. Keza içecekleri de. Biz istiap haddimizi zorlarken yabancı gayet efendice içiyor.

        Biz her etkinliğe katılacağız diye ham vücudumuzu çeşitli zorlamalara maruz bırakırken, yabancılar kano ve yelken gibi hafif sporları bilinçli bir şekilde yapmayı tercih ediyor.

        Biz sabah öğlen akşam podyuma çıkacak kadar şaşaalı giyinirken yabancı son derece sade ve rahat giyiniyor.

        Fenerbahçeli berber çok popüler

        Yalı tarafında tatil yapan erkek turistler arasında oldukça popüler olmuş bir Türk tıraşı yaptırmak.

        Bu modanın merkezi Yalıköy’ün sırtlarındaki Yalıçiftlik Köyü.

        Tıraş sonrası yaptığı sıra dışı masajın methini duyunca ben de karar verdim gitmeye.

        Tam bir Ege köyü Yalıçiftlik.

        Küçücük köyde 3 berber var.

        En popülerleri Mert! “Mert”, çok sevdiği yeğeninin adı Levent Yılmaz’ın. Depodan bozma dükkânının duvarlarını dualar ve Atatürk posterleri süslüyor.

        Hem koyu bir Fenerbahçeli, hem de doğal olarak bir Bodrumspor taraftarı Levent.

        Köye gelen mutlaka bir uğruyor dükkânına. Ege şivesiyle döndürdükleri matrak muhabbet resmen sitcom kıvamında. Sürekli bir tebessüm hatta kahkaha atma halinde oluyorsunuz hiç tanımadığınız insanlar hakkında dönen bu sohbeti dinlerken.

        Ama en mühimi elbette tıraş sonrası masajı Levent’in. Klasik Arko krem ile mandalina kolonyasını karıştırıyor ve başınızdan başlayarak sırtınıza ve kollarınıza masaj yapıyor. Eğer isterseniz çocukluğumuzun efsane kokusu Faberge’nin Brut 33 losyonu ile yaptığı versiyonu da yok değil.

        Bu komedi ve ritüelin bedeli ise sadece 10 TL!

        Diğer Yazılar